"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

WerkTalent verbindt zich voor 5 jaar aan The Hunger Project

WerkTalent heeft zich voor vijf jaar verbonden aan The Hunger Project, een organisatie die erin gelooft dat onze generatie een einde kan maken aan chronische honger – voor 2030. En dat kan!
The - zero - Hunger Project
The Hunger Project investeert in Afrika, Azië en Latijns Amerika in mensen om zichzelf te ontwikkelen, zodat zij op eigen kracht verder kunnen.

WerkTalent ondersteunt The Hunger Project voor een periode van vijf jaar en een nieuw project in Mozambique. Hier investeren zij in lokaal ondernemerschap en ondersteunen mensen om zelf in actie te komen voor verandering. Er wordt samengewerkt met dorpsgemeenschappen met een geïntegreerde aanpak aan ontwikkeling op diverse fronten, waaronder gezondheidszorg, landbouw, voedselzekerheid tot water en milieu en nog veel meer. Momenteel leeft 71,7% in voedselonzekerheid en 31,2% van de bevolking is ondervoed.
WerkTalent
De eerste resultaten naar verbetering zijn gelukkig al zichtbaar. Sinds de oprichting van het eerste epicentrum in 2006 hebben meer dan 80.000 mensen gebruik gemaakt van de gezondheidsdiensten van de epicentrumklinieken en zijn er ruim 10.000 kinderen gevaccineerd in Mozambique. Met de financiële hulp van WerkTalent kan The Hunger Project de projecten nog verder uitbreiden. Daarnaast is The Hunger Project actief in 13 landen om een einde te maken aan chronische honger.

Bron: WerkTalent, persbericht 6 mei 2022

Lees ook
WerkTalent werkt samen met SkillsCV

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.