"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Actief Werkt! hoog op de Prestatieladder Socialer Ondernemen

Uitzendbureau Actief Werkt! ontvangt het PSO-keurmerk. Het uitzendbureau is ingedeeld in Trede 3, de hoogst haalbare trede binnen de Prestatieladder Socialer Ondernemen.

Dit betekent dat Actief Werkt! op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, en bij voorkeur samenwerkt met organisaties die dit ook doen of nastreven.

De PSO is een door TNO ontwikkeld meetinstrument en keurmerk en meet objectief in welke mate organisaties werkgelegenheid bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De PSO is inmiddels uitgegroeid tot de landelijke norm voor sociaal ondernemen. Hoe hoger het niveau op de prestatieladder, hoe meer de organisatie bijdraagt aan de werkgelegenheid voor kwetsbare groepen.

Uit het auditrapport blijkt dat Actief Werkt! aan alle eisen voldoet voor het behalen van de hoogste trede, Trede 3, wat betekent dat het bedrijf koploper is als het gaat om werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidspositie. Er zijn bij Actief Werkt! (in)direct meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkzaam dan bij organisaties in dezelfde grootteklasse.

PSO stimuleert inclusief werkgeverschap
Organisaties met een PSO-keurmerk creëren werkgelegenheid voor mensen kwetsbare arbeidsmarktpositie door in de eigen organisatie werkplekken te faciliteren, maar ook stimuleren zij hun eigen leveranciers en opdrachtgevers om sociaal te ondernemen.

Bron: Actief Werkt!, 20 mei 2022

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.