"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

La Place zet ‘all-in’ op Open Hiring®

La Place zet ‘all-in’ op Open Hiring®

Met Open Hiring® maak je kans op een baan zonder sollicitatiegesprek. Wil je werken en denk je de baan aan te kunnen? Dan ga je gewoon aan de slag. La Place maakt al langer gebruik van dit wervingsconcept en is enthousiast. Zo enthousiast dat ze nu voor 40 locaties Open Hiring gaan toepassen om nieuwe collega’s te werven.
La Place Open Hiring
La Place zette vorig najaar de eerste vacatures uit via Open Hiring. De ervaringen zijn zo positief dat ze deze manier van werven nu gaan uitbreiden naar 40 vestigingen door het hele land. Met Open Hiring snijdt het mes voor La Place aan twee kanten. Ze willen nog meer inzetten op inclusief werkgeverschap en werken aan de groei van hun bedrijf en de medewerkers. “Wij willen sowieso alle mensen een kans geven, maar nu in deze tijd van tekorten is het extra mooi om zo nieuwe collega’s te werven”, zegt horecamanager Astrid van Engelen van La Place in de Designer Outlet in Roermond.

La Place ziet duurzame oplossing voor personeelstekort
“Het voordeel van werven via Open Hiring is dat het drempels wegneemt. Mensen die om allerlei verschillende redenen niet meer op vacatures reageren, durven nu weer wel de stap te zetten”, aldus Kitty Adams, projectleider bij Start Foundation, een maatschappelijke organisatie die probeert iedereen aan het werk te krijgen. “Onze ervaring is dat mensen die via dit concept aan het werk gaan vaak extra gemotiveerd zijn. Ook het zelfvertrouwen van mensen zie je groeien. Als werkgever spreek je namelijk je vertrouwen uit aan de persoon die zijn naam op de lijst heeft gezet.”

La Place gaat nu door het hele land meerdere vacatures uitzetten. “We zijn op zoek naar all-round medewerkers. Ze worden eerst ingewerkt op een specifiek onderdeel van het werk en breiden dit verder uit. Afhankelijk van de capaciteiten van de medewerker worden dit een veelvoud van taken of zelfs allemaal. Wanneer mensen denken dit werk aan te kunnen dan gaan ze naar de betreffende vestiging en zetten daar hun naam op de lijst. Ingewikkelder maken we het niet.” aldus Dorieke Looije, manager Social Return Vermaat.

Bron: La Place / Vermaat 31 maart 2022

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.