"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

DIT Groep investeert in CAJA en Connetix

DIT Groep, het moederbedrijf van DIT Personeel en Larex start 2022 goed door een investering in de activiteiten van CAJA Professionals en Connetix.

Met deze investering verbreedt DIT Groep haar portfolio en is zij vanaf heden naast het detacheren en uitzenden van technisch uitvoerend personeel ook actief op het gebied van detacheren van hoger opgeleid technisch personeel. Met deze investering worden de eerste stappen gezet om de ambitieuze groeidoelstellingen op gebied van kaderpersoneel kracht bij te zetten.

DIT Holding, v.l.n.r.: Dennes van der Vlist, Patrick van der Ploeg, Kristian van Loon, Carel Kruse en Gerald Sno.
V.l.n.r.: Dennes van der Vlist, Patrick van der Ploeg, Kristian van Loon, Carel Kruse en Gerald Sno.

De investering past in de strategie van DIT Groep om te groeien en te specialiseren in de technische bemiddelingsmarkt. De labels CAJA en Connetix zullen onafhankelijk in de markt blijven opereren en waar opportuun worden de handen ineen geslagen op commercieel gebied.

De oprichters van CAJA en Connetix vormen samen het managementteam van de nieuwe divisie Engineering Professionals en blijven mede-eigenaar. Door de investering in CAJA en Connetix zet DIT Groep een eerste en grote stap in het bouwen van een professionals divisie, gespecialiseerd in de bouw en techniek.

Om aan de grote vraag naar vakpersoneel en professionals te kunnen voldoen biedt DIT Groep naast lokale werving en opleiding van technische vakkrachten (DIT Personeel) ook internationale werving van vakkrachten die lokaal niet voldoende te vinden zijn (Larex). Door de investering in CAJA en Connetix kan ook de vraag naar professionals ingevuld worden.

Carel Kruse, eigenaar van CAJA Professionals: ”CAJA heeft een hele goede naam en enorme potentie. Om uit te kunnen bouwen en verder te groeien was het zeer wenselijk om ons aan te sluiten bij een sterke club die ons hierbij kan helpen. De drive en professionaliteit van het management van DIT Groep heeft ons ervan overtuigd dat DIT de juiste partij is voor ons, om onze ambities te kunnen realiseren.”

Kristian van Loon en Gerald Sno, eigenaren van Connetix: “Connetix wil in haar specialismes Machine & Apparatenbouw en Civiel & Infratechniek de sterkste speler gaan worden. Door het aansluiten bij DIT Groep kan deze ambitie worden versneld en kunnen er de komende jaren grote groeistappen gezet worden. Voor ons is de aansluiting bij DIT Groep een mooie kans om deze ambitie waar te maken. Door het inzetten van de innovatieve tools, nieuwe concepten en het netwerk van DIT Groep kunnen wij onze professionals, klanten en onze collega’s meer continuïteit en ontwikkeling bieden.”

Dennes van der Vlist, CEO van DIT Groep: “Door te focussen op specialisatie onderscheiden we ons steeds meer binnen de bouw en techniek. CAJA en Connetix zijn twee krachtige, technische staffing ondernemingen die enorm sterk zijn in de projectmatige inzet van hoogopgeleide technische professionals binnen de Bouw-Civiel & Machine-Apparatenbouw. Verder past het samengaan met CAJA en Connetix bij de marktvraag die de komende jaren op ons afkomt.”

Bron: DIT Groep, 14 april 2022

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.