"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Baan zoeken in 3D op virtuele banenbeurs

De Virtuele Banenbeurs is een 3D-website waar werkgevers zich op de beursvloer met stands kunnen presenteren, en waar kandidaten kunnen rondlopen en hun vragen stellen.

Het platform is een van de eerste websites in Nederland die een lineaire pagina inruilt voor een driedimensionale beleving.

Feeling
Volgens managing director Marieke Wehner heeft een job board als 3D-mdium meer te bieden als een reguliere vacaturesite. “Op ons platform krijg je een exclusief kijkje in de keuken van bedrijven. Als bezoeker heb je door die ervaring meteen een feeling bij een werkgever: je ontdekt of jij bij een organisatie past, en niet alleen of je gekwalificeerd bent voor hun vacature. Op een traditionele vacaturebank is dat ondenkbaar. Daarnaast krijg je veel meer informatie over het bedrijf dan wat in een vacaturetekst wordt verteld.”

Matchingtool
Wie lid wordt van de community kan met een matchingtool zien in hoeverre hij of zij op basis van normen en waarden aansluit bij de verschillende bedrijven op de beurs. Het platform speelt verder in op zelfontwikkelingen. Wehner: “We organiseren regelmatig workshops en keynotes in onze 3D-omgeving. Daarin leren kandidaten vaardigheden die zij de rest van hun leven kunnen gebruiken.”

De Nationale Sollicitatiedag van Sollicitatiedokter zal verhuizen naar het platform. Ook andere evenementen zoals cv-checks, sollicitatiespreekuren en masterclasses vinden in de nieuwe omgeving plaats.

Bron: Sollicitatiedokter.nl, 28 april 2022

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.