"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Insurtech Alicia biedt embedded verzekering zzp’ers bij HeadFirst Group

Alicia en HeadFirst Group hebben de handen ineengeslagen om zzp’ers te voorzien van flexibele en passende verzekeringen.

Hiermee komt Alicia dichter bij haar doel: making insurance work for freelancers. Voor HeadFirst Group betekent het een professionalisering van haar services voor hoogopgeleide zzp’ers.

Han Kolff (HeadFirst Group) en Marijn Moerman (Alicia Insurance)
Han Kolff (HeadFirst Group) en Marijn Moerman (Alicia Insurance)

On-demand, collectief en embedded verzekerd
Alicia biedt embedded insurance, een verzekeringsaanbod dat met behulp van API’s geïntegreerd beschikbaar wordt gesteld. Via aangesloten platformen krijgen zzp’ers toegang tot de verzekeringen. Inmiddels zijn de verzekeringen al voor ruim 250.000 zzp’ers beschikbaar. Sinds begin 2022 werkt ook HeadFirst Group samen met Alicia. Voor hoogopgeleide zzp’ers die via de organisatie aan een opdracht werken heeft Alicia een collectieve verzekeringsoplossing ontwikkeld: Alicia Benefits. Dankzij deze oplossing kunnen zzp’ers zich in één keer verzekeren voor onder andere beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheid, cyberrisico’s en ongevallen.

Volgens Marion van Happen, CEO bij HeadFirst Group, sluit de samenwerking perfect aan bij de toekomstplannen van de organisatie. “Alicia heeft niet alleen een passend en kwalitatief hoogstaand verzekeringsproduct ontwikkeld, maar zorgt er met de embedded insurance ook voor dat zelfstandigen op ons platform razendsnel verzekerd zijn. Het proces is optimaal gedigitaliseerd, waardoor meer tijd vrijkomt voor persoonlijk contact wanneer dat ertoe doet. Daarnaast sorteren we met de samenwerking voor op de internationale ambities met onze services voor professionals en partners.”

Bron: Alicia en HeadFirst Group, 9 maart 2022

Lees ook
Tulpenfonds (Acture) en Flextender bieden vangnet arbeidsongeschiktheid publieke zelfstandigen
AOV-vangnet voor zelfstandigen, wat biedt SamSam?
Verplichte verzekering arbeidsongeschiktheid voor zzp’ers
Marion van Happen nieuwe CEO HeadFirst Group

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.