"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Studytube neemt Springest over en haalt $30 miljoen groeikapitaal op

Studytube, een snelgroeiend Nederlands online leerplatform, heeft opleidingsmarktplaats Springest overgenomen van FD Mediagroep.
Studytube neemt Springest over
Verder heeft de Nederlandse scale-up een Series B-investeringsronde van $30 miljoen opgehaald, geleid door de strategische investeringsmaatschappij Energy Impact Partners (EIP) en de eerder ingestapte investeerder Verdane.

Studytube zal met het groeikapitaal het productontwikkelingsteam verder uitbreiden en verdere groei in Europa versnellen.

Alles-in-één-leerplatform
Studytube biedt middelgrote – en grote ondernemingen een alles-in-één online leerplatform, inclusief een marktplaats voor leercontent van externe aanbieders. Studytube-klanten kunnen naast het organiseren van leren via deze marktplaats ook geautomatiseerd leerproducten inkopen bij meer dan 1.000 opleiders.

Homam Karimi, CEO van Studytube: “In 2021 is via Springest en Studytube tezamen voor 50 miljoen euro aan leerproducten via onze marktplaatsen ingekocht. Met de overname van Springest groeit ons portfolio tot meer dan achtduizend opleiders die meer dan 250 duizend online en offline leerproducten beschikbaar hebben. Bovendien zijn we ontzettend blij om alle 60 Springest-teamleden aan ons team toe te voegen, aangezien zij over meer dan tien jaar waardevolle ervaring beschikken op het gebied van learning & development.”

Springest-CEO Ruben Timmerman: “Springest biedt bedrijven en hun medewerkers het meest volledige aanbod van opleidingen in Europa. Door deze database te combineren met het online leerplatform van Studytube kunnen onze klanten niet alleen cursussen zoeken en boeken, maar ze kunnen nu ook alles heel gemakkelijk op één plek organiseren en beheren. Door de krachten van Springest en Studytube te bundelen, ontstaat voor het bedrijfsleven een complete opleidingspartner die klaar is voor de toekomst.”

Grote klanten
Studytube voegt met de overname van Springest meer dan 30 grote ondernemingen toe aan haar klantenbestand, waaronder gerenommeerde organisaties zoals T-Mobile, Vattenfall, Aegon, NS, Eneco en STORK. In totaal bedient Studytube nu meer dan 300 middelgrote – tot grote ondernemingen in verschillende sectoren.

Met de overname breidt Studytube haar aanwezigheid uit naar Duitsland, België, Scandinavië en Groot Brittannië. Studytube heeft nu meer dan 180 medewerkers, verspreid over kantoren in Amsterdam, Berlijn en Kharkiv. Binnenkort is de opening van een nieuw kantoor in Scandinavië gepland.

Team ruim verdubbelen met investering
Studytube heeft tevens een $30 miljoen Series B-investeringsronde afgerond. Het kapitaal zal onder andere worden aangewend om het team van Studytube uit te breiden van in totaal 180 naar 300 mensen, waarbij met name het productteam fors opgeschaald zal worden: van 60 naar 120 mensen. Daarnaast zal Studytube zich met de hulp van investeerders Energy Impact Partners (EIP) en Verdane verder richten op een uitbreiding van haar activiteiten door middel van strategische overnames in Europa.

Geïntegreerd platform + focus op productontwikkeling
Nazo Moosa, Managing Partner Europe bij EIP legt uit: “De Europese EdTech-markt zit vol met single-point software oplossingen. Studytube is de eerste die een volledig geïntegreerd leerplatform aanbiedt, bestaande uit een Learning Management System, een Learning Experience Platform, een geïntegreerde auteurstool en een marktplaats voor leeraanbod.

Dit maakt Studytube het perfecte bedrijf om andere succesvolle single-point software oplossingen te integreren. Dit, in combinatie met Studytube’s sterke focus op productontwikkeling, zorgt ervoor dat wij ervan overtuigd zijn dat Studytube een van de winnaars zal zijn in de Europese EdTech-markt.”

Iikka Moilanen, Principal bij Verdane: “Studytube is flink gegroeid sinds we in 2020 geïnvesteerd hebben. We zijn verheugd Studytube te blijven ondersteunen bij de verdere groei en zien dat er mooie stappen worden gemaakt om positie in te nemen als een van de erkende Europees marktleiders.”

Bron: Studytube, persbericht 3 februari 2022

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.