"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Richard Øverland nieuwe directeur Manpower Nederland

Richard Øverland
Richard Øverland

De Noorse Richard Øverland (43) is per direct aangesteld als de nieuwe directeur van uitzendorganisatie Manpower Nederland.

Øverland volgt Janine Bos op en wordt eindverantwoordelijk voor de Nederlandse tak van het wereldwijd opererende uitzendbureau. In zijn rol als directeur Manpower Nederland neemt Øverland ook plaats in het leiderschapsteam van moederbedrijf ManpowerGroup Nederland.

Janine Bos is sinds kort directeur van Intelligence Group (red. FN)

Al sinds 2005 bij ManpowerGroup
De promotie naar directeur Manpower Nederland is een mooie stap in de lange carrière van Øverland binnen de ManpowerGroup. Zo was Øverland hiervoor regiodirecteur bij Manpower Noorwegen, maar begon zijn loopbaan bij ManpowerGroup al in 2005. Hij startte toentertijd op de salesafdeling en vervulde later diverse operationele en leidinggevende functies binnen de labels Experis en Manpower.

“Richards internationale ervaring en uitgebreide kennis van onze markt zijn een mooie aanwinst voor de organisatie. Onder zijn leiderschap zetten we onze business transformatie voort en tillen we die naar een hoger niveau, zodat we nog meer waarde kunnen leveren aan onze klanten en kandidaten”, zegt Mark Cahill, algemeen directeur ManpowerGroup Nederland. “Ik ben blij dat hij zijn operationele en leiderschapskwaliteiten gaat inzetten om zo nog meer te kandidaten kunnen helpen aan betekenisvol werk en bedrijven te verbinden aan talentvol personeel.”

“Dit is voor mij een belangrijk moment om aan de slag te gaan bij Manpower Nederland”, zegt Richard Øverland. “De ontwikkelingen op de Nederlandse arbeidsmarkt zijn uitzonderlijk. Het is in deze tijd ontzettend uitdagend voor bedrijven om talentvol personeel te vinden en we zien dat de personeelstekorten voorlopig nog wel blijven aanhouden. Ik kijk ernaar uit om met ons ambitieuze team de organisatie te gaan leiden en in deze snel veranderende wereld nog innovatiever en klantgerichter te werk te gaan.”

Bron: ManpowerGroup, persbericht 10 februari 2022

Lees ook
2019 – Janine Bos benoemd tot Directeur van Manpower Nederland

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.