"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Nieuw handboek inhuur externe arbeidskrachten

Max Boodie, Peter Donker van Heel, Rob de Laat en Paul Oldenburg hebben een handboek geschreven voor iedereen die zich bezighoudt met de inhuur van uitzendkrachten, gedetacheerden en zzp’ers.

Professioneel inhuren externe arbeidHet boek ‘Professioneel inhuren van externe arbeid’ is een nieuwe versie van hun boek ‘Professioneel inhuren van flexibele arbeid’ uit 2013.

Inhuurorganisaties
Volgens de schrijvers was een nieuw boek nodig omdat er in acht jaar veel is veranderd. De inhuurmarkt is groter geworden, alle flexvormen (behalve uitzenden) zijn gegroeid en Managed Service Providers zijn gemeengoed geworden. Ook is het nieuwe boek meer gericht op de inhuurorganisatie dan de inhuurprofessional.

Perspectief vanuit inhurende organisatie
De Nederlandse markt van externe arbeid omvat 45 miljard euro. Eén op de zes Nederlanders is een externe arbeidskracht. In het boek komen alle aspecten van de Nederlandse flexmarkt aan bod, waar mogelijk onderbouwd met cijfers van het CBS. De inhurende organisatie staat centraal.

Trends
Alle vormen van externe arbeid passeren de revue, zoals uitzenden, detacheren, payrollen, zzp en bemiddelen. De negen hoofdstukken beschrijven de vraag- en aanbodzijde van de markt, het profiel van de externe arbeidskracht, relevante wet- en regelgeving en de trends die de flexmarkt de komende tijd zullen vormen.

Raamwerk
Dankzij een integraal raamwerk voor externe inhuur, het schillenmodel en vier mogelijke inhuurconstructies kan elke organisatie de externe inhuur op een professionele manier organiseren of desgewenst uitbesteden.

Het handboek verschijnt eind oktober bij uitgeverij Nubiz.

Bron: Nubiz, 22 oktober 2021

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.