"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

GGD en OTTO Work Force vaccineren arbeidsmigranten

GGD Gelderland-Midden en OTTO Work Force hebben de krachten verenigd om arbeidsmigranten in de regio te vaccineren. Zij doen dit met een mobiel vaccinatiecentrum.

Zo willen zij de drempel tot vaccineren voor arbeidsmigranten verlagen en de vaccinatiegraad in Nederland verhogen.

Ook medewerkers
Het mobiele vaccinatiecentrum van OTTO Work Force gaat in Nederland verschillende woon- en werklocaties van arbeidsmigranten af. De laatste weken is het al succesvol ingezet op diverse locaties in Noord-Limburg en Gelderland-Zuid. Niet alleen de medewerkers van OTTO Work Force zijn welkom, maar ook de medewerkers van andere uitzendorganisaties en bedrijven in de regio. De medewerkers kunnen op de locatie kiezen voor het Janssen- of Pfizervaccin. Daarbij is er op de locatie een GGD-arts aanwezig die vragen kan beantwoorden.

Groepen
Arbeidsmigranten wonen, werken en verplaatsen zich vaak in groepen, waardoor het voor deze groep essentieel is om gevaccineerd te worden. Frank van Gool, CEO van OTTO Work Force: “Vaccinatie van arbeidsmigranten is een uitermate belangrijk punt. Wij merken dat de vaccinatiebereidheid onder arbeidsmigranten niet altijd even hoog is. Dat komt deels ook door de taalbarrières en daardoor het gebrek aan goede voorlichting voor deze groep. Juist daarom gaan wij actief naar de arbeidsmigranten toe. We zijn blij dat onze klant Albert Heijn deze ambitie omarmt en het vaccineren op locatie ondersteunt.”

De vaccinatie zal bij Albert Heijn Oosterhout op Park 15 plaatsvinden op 6 augustus tussen 10.00 – 17.30 uur.

Bron: OTTO Work Force, 5 augustus 2021

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.