"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

One Two Capital neemt meerderheidsbelang in Welten

One Two Capital neemt belang in Welten

Deze week verwierf investeerder One Two Capital een meerderheidsbelang in Welten, marktleider in financiële detachering en opleidingen. Door dit partnership kan Welten haar groeiambities en overnamestrategie versneld realiseren en haar leidende positie verder verstevigen. Welten levert gespecialiseerde detacheringsdiensten aan Nederlandse banken, verzekeraars, pensioenfondsen en intermediairs. Tot het Welten-concern behoren ook financieel opleidingsinstituut Dukers & Baelemans en Hubper, ontwikkelaar van digitale leerapplicaties.

Arthur Wolff, Chris Baelemans, Casper Bannet
Vlnr: Arthur Wolff, Chris Baelemans, Casper Bannet

Welten is een autoriteit in de financiële sector. Het bedrijf detacheert en ontwikkelt al bijna 30 jaar zowel startende als ervaren professionals. Hiermee bedient Welten haar klanten over de hele waardeketen. Welten heeft altijd ingezet op de doorlopende ontwikkeling van haar medewerkers. Sinds 2017 wordt Welten geleid door Chris Baelemans (CEO, oprichter van Dukers & Baelemans en medeaandeelhouder). Met de komst van One Two Capital stapt oprichter Cees Welten als aandeelhouder uit.
Welten
Groeiambities versnellen
Chris Baelemans zegt over de komst van de investeerder: ‘In de afgelopen tijd zijn wij op zoek gegaan naar een partner waarmee wij onze groeiambitie kunnen versnellen. Deze ambitie richt zich op het verder ontwikkelen van een platform omgeving voor adaptieve professionals en uitbreiding van onze dienstverlening. One Two Capital spreekt als geen ander de taal van de ondernemer en schakelt razendsnel. Hun aanpak als ondernemende private equity investeerder is uniek en biedt ons alle ruimte om verder te groeien, zowel autonoom als via gerichte overnames.’

Dukers & Baelemans

De adaptieve professional
De banen van nu zijn niet meer de banen van de toekomst. Dat geldt zeker voor de financiële sector. Van (toekomstige) professionals worden andere competenties gevraagd. Niet eenmalig maar continu. Met het platform ondersteunt Welten professionals in de financiële sector gedurende hun volledige carrière door middel van opleidingen en het opdoen van relevante werkervaring. Chris Baelemans: ‘Het is onze ambitie om hierbij nauw samen te werken met banken, verzekeraars, pensioenfondsen en intermediairs. Op deze manier creëren we de perfecte match tussen de ontwikkelambities van professionals en de capaciteitsvraag van marktpartijen.’

Ondernemerschap centraal stellen
Nieuwkomer One Two Capital is opgericht door ondernemer Casper Bannet, oud CEO en oprichter van uitzender en detacheerder Aethon en ervaren hands-on private equity investeerder Arthur Wolff. Met One Two Capital willen zij het ondernemerschap als investeerder centraal stellen. Door actieve support te bieden en te putten uit eigen ondernemerservaring is One Two Capital in staat om versnelde groei te realiseren en de beste partner te zijn voor ondernemers en ondernemende managementteams.

Veel interesse van investeerders
Om de groeistrategie van Welten te ondersteunen, heeft One Two Capital in acht weken een gecommitteerd fonds van €25 miljoen opgehaald bij vermogende Nederlandse ondernemers zoals Jasper de Rooij (Simpel) en Eelko van Kooten (Spinnin’ Records). De ondernemende investeringsstrategie van One Two Capital wekte veel interesse van zowel particulieren als institutionele investeerders. Mede daarom werd de gewenste fondsomvang in een recordperiode gerealiseerd. Nadere financiële bijzonderheden van de transactie met One Two Capital worden niet bekendgemaakt.

Bron: Welten, persbericht 20 mei 2021

Lees ook
Welten start vakgebied Business IT

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.