"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

MatchQ ondersteunt initiatief Heel Nederland Werkt

Gratis vacaturesite Heel Nederland Werkt biedt de Arbeidsmarktscan van MatchQ aan.

Heel Nederland Werkt, initiatief van Rico Verhoeven
Heel Nederland Werkt, een initiatief van Rico Verhoeven

De Arbeidsmarktscan laat zien welk soort werk bij je past. Als je aan een nieuwe baan begint, wil je immers het liefst met een goed gevoel en plezier aan de slag! Dan houd je het bovendien langer vol.

‘Wij vinden het belangrijk om een steentje bij te dragen aan de maatschappij, ieder talent verdient een kans!’ vindt Hinke Leeflang, MatchQ.

Het initiatief Heel Nederland Werkt
Samen met bekende en aansprekende Nederlanders heeft initiatiefnemer Rico Verhoeven zijn krachten gebundeld in één gezamenlijke missie: zoveel mogelijk mensen weer helpen aan een geweldige baan. Heel Nederland Werkt is hét gratis online platform voor werkzoekenden met veel vacatures, maar ook andere handige hulpmiddelen die je helpen om werk te vinden dat bij je past.
Heel Nederland Werkt en MatchQ Arbeidsmarktscan
“Naast het enorme online vacature aanbod faciliteren wij werkzoekenden optimaal bij het vinden van een nieuwe baan,” zegt Rico. Op zijn website vind je gratis:

  • Workshops
  • Tests
  • Cursussen
  • Juridisch advies

Dat is geen luxe, want bij het vinden van een nieuw baan komt best veel kijken. Doe daarom je voordeel met de gratis sollicitatietips, workshops, tests en interactieve trainingen. Zo maak je van je sollicitatie een succes!

Eén van de tests op de site is de Arbeidsmarktscan van MatchQ. Hoe werkt die?

MatchQ geeft inzicht in je talenten
“MatchQ is een online assessmentbureau en specialist op het gebied van selectie, ontwikkeling, omscholing en doorstroom van medewerkers. Met online assessments, onderzoek en trainingen helpen wij organisaties inzicht te krijgen in talent, (on)succesvol werkgedrag en ontwikkelmogelijkheden van medewerkers en kandidaten voor jobs.”

Dat zegt Hinke Leeflang, labelmanager van MatchQ in Amersfoort.

“MatchQ heeft een Arbeidsmarktscan die concreet werkgedrag voorspelt op basis van persoonlijke voorkeuren. Hoe geschikt ben je voor de job? Dat hangt natuurlijk af van je kennis en ervaring. Maar het hangt net zo goed af van wat je van nature geneigd bent te doen; hoe zet jij het liefst je kennis en kunde in op de werkvloer? De Arbeidsmarktscan brengt dit in kaart.”

MatchQ - unlock your human capital

Gratis voor iedereen die op zoek is naar een baan
“Wij bieden onze Arbeidsmarktscan met het bijbehorende Talent Rapport gratis aan, voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe baan,” zegt Hinke Leeflang.
“Het Talent Rapport geeft inzicht in je kleurenmodel, voorkeurswerkgedrag, kwaliteiten, een samenvatting van je gedragsprofiel, je competenties, en hoe je matcht met verschillende branches en functies.”

Zelfinzicht en zelfvertrouwen een boost geven
“Als je je werk verliest, is dat niet leuk. Het kan een vervelende nasmaak geven. Je kan onzeker worden over wat je kan en wat je waard bent. Met de Arbeidsmarktscan geven wij je inzicht in je talenten, zodat je zelfvertrouwen weer een boost krijgt.

Vooral als je in een andere branche of functie moet gaan werken, heb je dat hard nodig. In een nieuwe omgeving weet je niet meteen welke job bij je past. Inzicht krijgen in je eigen kwaliteiten, talenten en competenties is dan super belangrijk.

Als werkzoekende kun je het Talent Rapport – dat is het resultaat van de Arbeidsmarktscan – meesturen in een sollicitatieprocedure, samen met een CV en een motivatiebrief als extra ondersteuning richting een werkgever om niet alleen te kijken naar je opleiding en je werkervaring, maar ook naar je talenten.

Met de MatchQ Arbeidsmarktscan krijg je een Talent Rapport
MatchQ Arbeidsmarktscan met het Talent Rapport. Klik voor een grotere afbeelding.

Wij willen zorgen dat werkzoekenden het werk krijgen, dat bij ze past. Werk waar ze energie van krijgen en zich happy in voelen. Daar kan het Talent Rapport aan bijdragen.”

Voorbeeld arbeidsmarktscan
Hoe werkt de scan?
“De vragenlijst duurt ongeveer 15 minuten om in te vullen. Hierna ontvang je direct per e-mail een persoonlijk Talent Rapport. In dit rapport staan jouw kwaliteiten en competenties beschreven. Daarnaast zie jij hoe jij matcht op diverse branches en functies! Nu weet je waar je goed in bent en kun je dit ook aan jouw toekomstige werkgever laten weten door het rapport samen met je CV mee te sturen!”

Goedgekeurd door SZW
De Arbeidsmarktscan van MatchQ is goedgekeurd door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Lees meer

Rico Verhoeven zegt in de video: ‘De beweging Heel Nederland Werkt ben ik aangegaan omdat ik vermoed dat een heleboel Nederlanders tijdens maar ook na de coronapandemie zware tijden tegemoet gaan. De economische crisis gaat waarschijnlijk hand in hand met werkloosheid. Ik krijg vaak berichten van mensen die er zwaar in zitten en die ik niet één twee drie kan helpen. Dus met zoveel mogelijk aansprekende bekende Nederlanders (jobfluencers) wil ik onze fans en ons netwerk bekend maken met de jobs die er zijn. Daarom wil ik ook alle bedrijven oproepen hun vacatures met ons te delen. Dus iedereen die iets kan of wil bijdragen: doe mee!’

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.