"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Bovib wil zich sterker profileren

De Bovib, branchevereniging voor inhuur-intermediairs en brokers, presenteert zich deze week met een nieuwe site en een vernieuwd logo.
Bovib
Om nieuwe leden aan te trekken, beter zichtbaar te zijn en zich stevig te profileren als ervaren belangenbehartiger.

“De afgelopen verkiezingen laten zien dat de politiek nog sterk denkt vanuit oude dogma’s. Daardoor dreigt de arbeidsmarkt vast te lopen,” waarschuwt Bovib-voorzitter Frederieke Schmidt Crans.

Frederieke Schmidt Crans
Frederieke Schmidt Crans

Uitvoerbaarheid van regelgeving
“In het rapport Borstlap wordt richting de politiek het belang aangegeven om met elkaar in gesprek te gaan”, zegt zij: “Die oproep tot gesprek steun ik van harte. Als Bovib kunnen wij veel toevoegen aan de discussie dankzij onze intermediaire rol. Wij kijken ook naar de uitvoerbaarheid van regelgeving.”

“Door ons aan de voorkant een plaats aan tafel te geven kunnen wij zorgen dat de praktijktoets vooraf gebeurt, zodat de implementatie van een wet soepeler verloopt.”

Bijdragen aan wendbaarheid arbeidsmarkt
“De corona-pandemie heeft aangetoond dat intermediairs van belang zijn voor de wendbaarheid en flexibiliteit van de arbeidsmarkt,” aldus Schmidt Crans: “Denk aan de technische kant van onze dienstverlening, zoals opdrachtgevers ondersteunen bij de mogelijkheden in afschalen, maar ook door werkenden aan het werk te houden op andere plekken. Samen met onze opdrachtgevers en werkenden kijken we naar oplossingen die beide ten goede komen. Daar zijn wij voor.”

“Hoe groter Bovib is, hoe sterker het geluid dat de organisatie kan laten horen richting Den Haag,” vindt Schmidt Crans. “Daarom willen wij groeien in aantal leden, onze slagkracht vergroten en stimuleren dat alle spelers zich aan de wet- en regelgeving houden.” De Bovib heeft daarvoor een keurmerk ontwikkeld.

Bron: Bovib, persbericht 26 mei 2021

Lees ook
Bovib, I-ZO en PZO waarschuwen SZW voor pilot zzp-webmodule
Bovib wijzigt keurmerk vanaf april 2020: meer focus op de hele keten
Inhuurintermediairs richten eigen brancheorganisatie op: Bovib

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.