"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Axiom neemt Staffing Enterprises over

Corporate Finance-boutique Axiom Partners heeft Staffing Enterprises overgenomen van oprichter Wessel van Alphen.

Staffing Enterprises bestaat uit De Staffing Groep (met drie labels IT-Staffing, KwiiK en People for Office) en Dynahouse (aanbieder van (flex)kantoren, vergaderzalen en lunchrooms) en heeft een jaaromzet van ruim vierhonderd miljoen euro. Zowel het huidige personeelsbestand als het management blijft ongewijzigd. Wessel van Alphen Jr, zoon van de oprichter, zal als CEO samen met de nieuwe eigenaar vormgeven aan een internationale buy and build-strategie.

De Staffing Groep is een van de grootste leveranciers van vaste en flexibele kennis en capaciteit van Nederland. Dagelijks werken meer dan 3.300 professionals via de expert op het gebied van Total Talent Management, voor zowel de (Rijks)overheid als voor partijen in de energiesector, financiële dienstverlening, hightech en IT. Axiom Partners heeft de volledige overnamesom in equity voldaan. “Dit is uniek en waarborgt de financiële stabiliteit die DSG altijd heeft gekend”, zegt Wessel van Alphen Jr.

Internationaal
Axiom is zeer positief over de trends in de markt, die volgens de investeerder tot in de verre toekomst blijft groeien. Doorslaggevend voor de overname was de kracht van het familiebedrijf. “Je voelt een enorme positieve sfeer, ‘we doen het met z’n allen’, iedereen vecht en dat is de kracht van dit bedrijf”, aldus Guus Franke, CEO van AXIOM. “De oprichter, de directie en wij als nieuwe eigenaar hebben dezelfde toekomstvisie, zowel op hoe we de huidige stabiliteit voortzetten als op waar de groeikansen liggen. De komende jaren zullen we ons met het bestaande directieteam richten op de internationale staffing-markt, waarin we aan de hand van overnames en organische groei een prominente positie willen innemen.”

“Wat mijn vader de afgelopen 35 jaar heeft neergezet is natuurlijk gigantisch. Dit is een prachtige kroon op zijn werk”, zegt Wessel van Alphen Jr. “Met De Staffing Groep staan wij nu klaar om in versneld tempo onze ambities op het gebied van Total Talent Management te realiseren en onze dienstverlening te verbreden en te verdiepen. Ik kijk er enorm naar uit om daar samen met ons team en het team van Axiom verder richting aan te geven.”

Over Axiom Partners
Axiom Partners is een Zwitserse Corporate Finance-boutique. Axiom adviseert en werkt samen met en voor institutionele beleggers, asset managers en internationale banken. Behalve adviserend is Axiom als professionele investeerder actief betrokken bij verschillende organisaties.

Bron: De Staffing Groep, 14 april 2021

Lees ook
De Staffing Groep neemt People4Office over

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.