"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

3 tips voor het werven van studenten

3 tips voor het werven van studenten

Vincent Karremans
Vincent Karremans

Door Vincent Karremans, mede-oprichter van jobsite Magnet.me

Veel organisaties werven studenten. Voor bijvoorbeeld stageplekken, banen of traineeships. Op zich niet gek, het aannemen van studenten is namelijk goedkoper dan het aannemen van professionals met werkervaring en je kunt ze makkelijk opleiden tot de professional waar jouw organisatie behoefte aan heeft.

Alleen worden er met campus recruitment, goed Nederlands voor het werven van studenten, veel fouten gemaakt.

Daarom hier drie tips voor het werven van studenten.

1. Gebruik kantoorfoto’s, geen marketingbanners
Een veelgemaakte fout is dat veel arbeidsmarktcommunicatie gericht is op het verkopen van een baan of organisatie in plaats van het kennis laten maken van een kandidaat met een functie of jou als werkgever. Los van het feit dat het niet werkt, heb je niets aan kandidaten die een ander beeld hebben van jouw organisatie of de functie die ze gaan vervullen, omdat ze uiteindelijk dan toch weer de deur uitlopen en je weer opnieuw kunt beginnen. Gebruik daarom bijvoorbeeld foto’s van jullie kantoor in plaats van marketingbanners voor je profielpagina. Pagina’s met kantoorfoto’s worden bovendien ook nog eens beter bekeken.

2. Focus op salaris, bedrijfscultuur en doorgroeimogelijkheden
Salaris, bedrijfscultuur en doorgroeimogelijkheden zijn de prioriteiten van studenten en young professionals bij het zoeken van een baan. Zorg dus altijd dat je deze opneemt in je vacature omschrijving.

3. Probeer kandidaten niet gelijk te overtuigen om te solliciteren
Solliciteren kan voor studenten soms best een flinke (en afschrikwekkende) stap zijn. Stuur hier dus niet direct op. Doe het zoals in een relatie: take it slow en zie campus recruitment als een funnel, waarbij de sollicitatie een van de laatste stappen in de funnel is. Wij geven studenten de mogelijkheid je baan eerst te liken. Op deze manier krijg je een ‘warme’ lijst met kandidaten die ook écht uit zichzelf geïnteresseerd zijn, die je vervolgens kunt benaderen voor een gesprek. Dat werkt veel effectiever en zal ook betere kandidaten opleveren.

Ben je op zoek naar meer tips?
In dit artikel vind je meer informatie en tips over campus recruitment.

Lees ook
Interview – Magnet.me verbindt ruim 5.000 bedrijven met studenten en young professionals

Flexnieuws geeft ruimte aan auteurs die een artikel willen plaatsen op Flexnieuws.