"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

HBO en WO professionals kunnen digitalisering van organisaties versnellen

Vanaf 29 maart gaan Breinstein en trainee.nl verder onder de naam Breinstein.
Young professionals
De naamswijziging volgt op de samensmelting van de twee organisaties, die zich beide richten op traineeships en detachering van (young) professionals om organisaties future-proof te maken en te helpen met digitale vraagstukken op het gebied van cybersecurity, databeheer of digitale toepassingen.

De young professionals van Breinstein werken op innovatieve projecten om organisaties te helpen met digitalisering en maken met hun digitale slagkracht het verschil binnen veel organisaties. Andersom is het voor jong digitaal talent dé kans om enorm veel relevante werkervaring op te doen zonder dat ze zich direct moeten committeren aan één werkgever.

Digital Natives – ook wel Generatie Z genoemd – kunnen zich geen leven zonder internet  voorstellen. Uit onderzoek van Motivaction blijkt dat 11% van de Digital Natives het liefst in de ICT wil werken, tegen 5% van de oudere generaties.

“Deze jonge professionals zijn de onmisbare schakel in succesvolle digitale transformaties. Door onze krachten en onze visie te bundelen, kunnen wij de markt beter bedienen en zijn we klaar voor de toekomst”, zegt oprichter en directeur Chantal Mulder.

Ervaringen uit de praktijk
Nadia Mahyou werkt bij de Belastingdienst als datacoördinator en houdt zich bezig met de AVG en privacy binnen de afdeling communicatie. Daarnaast is zij medeverantwoordelijk voor de beveiliging en de continuïteit van de vitale processen. “Denk aan autorisaties en de veiligheid van mobiele werkomgevingen. Verder vallen ook databeheersing en informatiehuishouding onder mijn portefeuille.” Ze merkt dat haar afdeling zit te springen om iemand met haar vaardigheden en helpt mee aan een grote digitale inhaalslag binnen de organisatie.

Laura Borghans is projectmedewerker Microsoft 365 bij de Radboud Universiteit. Zij houdt zich bezig met communicatie in de adoptiefase. “Alle gebruikers krijgen toegang tot de Microsoft 365-applicaties. Voor de online lessen switchen we van Zoom naar Teams, dat is veiliger. Ik moet ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van de veranderingen en weet hoe ze gaan werken in de nieuwe digitale werkomgeving.” Laura merkt dat er veel behoefte is aan extra ondersteuning. “Iedereen heeft het ontzettend druk. Trainees zijn bij uitstek geschikt als extra handjes en om de boel in een stroomversnelling te krijgen.”

Niet direct committeren aan een vaste baan na je studie
Uit gegevens van Motivaction blijkt ook dat Young professionals en digital natives het lastig vinden om een studie of richting te kiezen die echt bij hen past en hen voorbereidt op een volgende stap in hun loopbaan. Breinstein helpt die generatie hierbij met een intensief opleidings- en ontwikkelprogramma, waarmee de hard- en softskills van young professionals worden gestimuleerd.

Tegelijkertijd gaan zij aan de slag met interessante opdrachten bij aansprekende opdrachtgevers. “Meteen gaan werken voelt voor veel jonge talenten alsof ze zich vastleggen voor de rest van hun leven en vast komen te zitten in een stramien, waardoor ze hun tijd niet meer flexibel kunnen indelen. Via traineeships kunnen ze bij meerdere organisaties binnen kijken en ontdekken wat hen echt boeit”, vertelt mede-directeur Ivo Weel.

Breinstein biedt traineeships in de vakgebieden Informatiemanagement, Data Analytics en Cyber Security. Meer ervaren IT-professionals worden aangeboden via detachering. Terwijl ze vrijwel meteen voor organisaties aan de slag gaan, zorgt Breinstein voor de opleiding en coaching.

Bron: Breinstein, 31 maart 2021

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.