"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Personal assistant tijdens crisis nog belangrijker

Een (personal) assistant is ook tijdens de coronacrisis een onmisbare schakel voor managers en leidinggevenden. Dankzij een assistant kan 86% van de managers zich focussen op wat écht belangrijk is.

Dit blijkt uit onderzoek van DirectResearch onder ruim 500 leiders en managers in opdracht van Secretary Plus.

Focus
De snel veranderende wereld zorgt ervoor dat organisaties zich snel moeten kunnen aanpassen. Het is daarom belangrijk dat leiders en managers niet afgeleid worden door randzaken. Assistants vervullen hierbij een cruciale rol. Zij zorgen er niet alleen voor dat de bedrijfstop zich kan focussen op haar kerntaken, maar vervullen óók steeds vaker de rol van sparringpartner, verbinder, oplosser en vertrouwenspersoon. Zo geeft 86% van de managers aan zich dankzij hun assistant te kunnen focussen op dat wat écht belangrijk is en 40% zegt door hun assistant beter verbonden te zijn met collega’s als zij op afstand werken.

Meedenken
Uit het onderzoek blijkt dat 40% van de leiders en managers bij afwezigheid van hun assistant meer stress ervaren, en 86% geeft aan dat een werkdag productiever is dankzij een assistant. Bijna drie op de vijf (55%) zien een assistant bovendien niet alleen als uitvoerder of ondersteuner, maar ook als een belangrijke sparringpartner die vaak inhoudelijk en strategisch meedenkt.

Verbindende factor
Dat een assistant veel meer is dan alleen een ondersteuner, blijkt wel uit het feit dat 60% van de leiders en managers aangeeft dat een assistant in hoge mate bepalend is voor de cultuur binnen een organisatie. Volgens vier op de tien (41%) managers is een assistant dé verbindende factor tussen hen en het team. Een assistant fungeert vaak als de oren en ogen van de organisatie. Dit kan een manager helpen bij het nemen van belangrijke besluiten of het realiseren van bedrijfsdoelstellingen. Zo benadrukt ruim een derde dat de assistant sinds de eerste golf van het coronavirus nóg belangrijker voor hen is geworden.

Mandy van Keijzerswaard, algemeen directeur van Secretary Plus: “Juist nu thuiswerken de norm is, hebben assistants een belangrijke spilfunctie. Zo organiseert maar liefst de helft op afstand allerlei activiteiten – van een virtuele borrel tot een online quiz – om de band tussen collega’s in stand te houden en te versterken. Veel opdrachtgevers zijn zich er door corona nóg meer van bewust hoe onmisbaar hun assistant is. Al langere tijd zien we dat de technologische middelen assistants in staat stellen om de leiders en managers van vandaag – ook op afstand – nog beter te ondersteunen.”

Bron: Secretary Plus, 4 februari 2021

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.