"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Software filtert met wie uitzendkracht in contact is geweest

Uitzenders kunnen hun software benutten als zij in deze coronacrisis bron- en contactonderzoek willen doen, om besmetting van uitzendkrachten te voorkomen.

Die tip geeft Plan4Flex, dat een speciaal filter heeft gemaakt.

Het is mogelijk handmatig in de planning te zoeken met wie iemand die positief was getest in contact was geweest op het werk, in de auto of elders. Maar dat is een tijdrovende klus.

Het is handiger en sneller om via een softwarefilter de uitzendkracht te selecteren, evenals een begin- en einddatum, waarna meteen een overzicht voorhanden is: met wie is deze persoon in contact is geweest, op welke locaties?

Waarom is dit handig?
In de foodsector werken veel uitzendkrachten. Ook arbeidsmigranten. Deze werknemers zorgen er in hoge mate voor dat de schappen in de supermarkten gevuld zijn. Zonder deze uitzendkrachten wordt er niets meer geplukt, gesneden, verpakt, gebakken, gepikt of vervoerd. Met recht essentiële beroepen dus, zeker in deze tijden van corona.

Gezond blijven
Tegelijkertijd staan werknemers en uitzendbureaus voor de uitdaging om deze mensen gezond te houden. Behalve voor hen zelf is het immers belangrijk voor de foodsector en daarmee in een breder perspectief voor het hele land. De corona-app van de overheid zou wat bron- en contactonderzoek betreft kunnen helpen, maar bijna alle arbeidsmigranten gebruiken deze app niet.

Overzicht houden
Uitzendkrachten wisselen uiteraard wel eens van opdrachtgever, ploeg en afdeling. Als je 100 mensen aan het werk hebt, is het lastig om te achterhalen wie met wie contact heeft gehad. Laat staan als het om duizenden medewerkers gaat. Bovendien werken arbeidsmigranten niet alleen samen, ze rijden ook nog vaak samen en wonen samen. Overzicht houden via de software is daarom een aanrader.

Bron: Plan4Flex, oktober 2020

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.