SLUIT MENU

Welten start vakgebied Business IT

Ontwikkelbedrijf Welten voegt een derde vakgebied toe aan de dienstverlening. Naast Financial Advisory & Operations en Compliance & Risk richt het bedrijf zich nu ook op ondersteuning van de financiële sector op het gebied van Business IT.

Hiermee speelt Welten in op het gat dat door alle technologische ontwikkelingen is ontstaan tussen enerzijds de business en anderzijds IT.

Complexe processen
Banken en verzekeraars schakelen over naar andere businessmodellen waarin digitalisering centraal staat. De financiële wereld wordt steeds meer gestuurd door data. Daarnaast worden steeds meer en steeds complexere processen geautomatiseerd. Als er bij IT-afdelingen onvoldoende kennis van de business aanwezig is, valt er een gat tussen het IT-domein en het business-domein.

“Met professionals die de IT-wereld begrijpen en de financiële dienstverlening kennen, kunnen wij financiële dienstverleners helpen dit gat te dichten”, aldus Welten-directeur Chris Baelemans. “Al onze Business IT professionals hebben minimaal hun Wft Basis-diploma”.

Klant centraal
Volgens Baelemans moet het proces waar het voor de klant om draait centraal staan. De beste IT-oplossingen bedenken die hierbij aansluiten, kan alleen door te blijven ontwikkelen. “Wij investeren in de ontwikkeling van onze professionals. Op die manier zorgen wij voor een duurzame verandering op de werkvloer én vervullen wij de ambities van een generatie leergierige professionals die het verschil willen maken. Dit doen wij door coaching en het aanbieden van opleidingen en cursussen om zo de gewenste certificeringen te behalen”.

Bron: Welten, 9 september 2020

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.