"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Leontien Navest, Capgemini, is Tendermanager van het Jaar

Leontien Navest, tendermanager bij Capgemini heeft op 1 september 2020 de verkiezing van Tendermanager van het jaar 2020 gewonnen.

De finalisten van de verkiezing presenteerden zichzelf voor een vakjury en het live en online publiek tijdens de themabijeenkomst over Bid- en tendermanagement in Pathé Utrecht. De andere twee finalisten waren Saskia Jager (Renewi) en Steven Gudde (Olympia).

Leontien Navest (Capgemini), Saskia Jager (Renewi) en Steven Gudde (Olympia)
Leontien Navest (Capgemini), Saskia Jager (Renewi) en Steven Gudde (Olympia)

Na het succes van vorig jaar organiseerde beroepsvereniging Sales Management Association (SMA) in samenwerking met Cinfield, opnieuw deze unieke verkiezing. Met de award willen de initiatiefnemers SMA en Cinfield bijdragen aan de zichtbaarheid en ontwikkeling van het vak tendermanagement als cruciale sales-competentie nu en in de toekomst.

‘Een tendermanager die gaat voor de deal’
Leontien Navest werd middels een hoofdelijke stemming door een vakjury tot winnaar gekozen. Leontien is succesvol tendermanager bij Capgemini. In 2019 scoorde zij met haar team de aanbesteding van Ministerie van Algemene Zaken, voor het beheren en onderhouden van het Platform Rijksoverheid Online.

Uit het juryrapport: ‘Leontiens professionaliteit staat op een ongekend hoog niveau en een bid managen gaat niet alleen over een proces managen: het is ook mensen verbinden met elkaar. Leontien gaat overtuigend voor de allerbeste beantwoording van elke tender en gaat voor altijd jezelf blijven ontwikkelen. Zij heeft geleerd dat ieder teamlid een eigen lat heeft en door die te respecteren haalt ze het beste uit iedereen.’

Strenge procedure
De selectie van kandidaten en finalisten is tot stand gekomen in samenwerking met SMA-partner Cinfield. De genomineerden doorliepen een uitgebreide voorronde met CV-check, vragenlijsten, assessment. Tijdens de halve finale heeft de deskundige tussenjury op basis van een interview de 3 finalisten geselecteerd. Op 1 september tijdens de finale zijn de drie finalisten uitgebreid ondervraagd door de vijfkoppige vakjury en presenteerden zij hun best practise aan de vakjury en (live en online) aanwezigen.

Impact
Leontien Navest volgt Yvette Naaijkens (Heijmans) op die als eerste door SMA verkozen werd tot Tendermanager van het jaar. Naast waardering voor haar werk en vak heeft de titel grote impact door de explosie aan publiciteit. Zo werd Naaijkens door Cobouw uitgeroepen tot nr. 3 van Bouwpersonen van het jaar 2019 en stond zij meerdere malen als spreker op in- en verkoop symposia. Leontien over haar titel als Tendermanager van het jaar: ‘Ik kijk met veel plezier en energie uit naar het komende jaar waarin ik het belang van de functie van Bidmanager mag uitdragen. En dat ga ik vol verve doen!’

Vakjury Tendermanager van het Jaar Award

Over SMA
Sinds 1971 is de Sales Management Association (SMA) dé vakvereniging voor salesprofessionals op elk niveau. De bedrijven die aan de wieg stonden van de SMA waren Heineken, Nutricia, Nestlé, Douwe Egberts en Unilever. Inmiddels is de SMA één van de oudste beroepsverenigingen van Nederland. Ze vertegenwoordigt een vakgebied, dat voor de gehele Nederlandse economie van groot belang is. De SMA biedt haar circa 2.000 leden niet alleen kennisuitwisseling en professionalisering van het salesvak, maar organiseert jaarlijks ook vele spraakmakende evenementen en verkiezingen.

Bron: SMA, 2 september 2020

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.