"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

ABN AMRO en Charly Cares starten pilot voor directe uitbetaling flexwerkers

ABN AMRO en oppasplatform Charly Cares starten samen een pilot waarmee oppassers en andere flexwerkers in de ‘gig economie’ meteen betaald krijgen nadat het werk is verricht, in plaats van dat ze dagen of weken op hun geld moeten wachten.

In Nederland zijn er honderdduizenden flexwerkers – oppassers, taxichauffeurs, schoonmakers, oproepkrachten en andere platformwerkers – die dagen of soms zelfs weken moeten wachten voordat ze worden uitbetaald, terwijl ze wel direct betaald krijgen als ze niet via een platform werken. Dit is onpraktisch en demotiveert deze groep om via platformen te werken, aldus het persbericht.

De dienst maakt gebruik van ABN AMRO’s betaaltechnologie die directe overboekingen naar iedere bankrekening mogelijk maakt. Het onboarding proces voor deelnemende platforms is snel en gemakkelijk, waarna ze in real-time uitbetalingen kunnen doen. In een later stadium zal de dienstverlening worden uitgebreid met diensten zoals geautomatiseerde belastingaangifte, financiering en verzekeringen om het nog aantrekkelijker te maken voor de gebruikers.

Bron: ABN AMRO, 30 september 2020

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.