"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

MatchWorks overname HR-dienstverlener BC Group

De Zwolse HR-dienstverlener BC Group is overgenomen door MatchWorks B.V.

Met de overname van BC Group heeft MatchWorks een eerste stap gezet in het streven om in de regio Zwolle, Raalte, Hoogeveen en Meppel één sterke organisatie neer te zetten. Een groep van ondernemingen die met elkaar alle vormen van flexibele arbeid en bijbehorende diensten kan aanbieden.

MatchWorks speelt met deze stap in op de snel veranderende verwachtingen van klanten op het gebied van (flexibel) personeel en HR-dienstverlening.

BC Group
De BC Group is in 2003 opgericht door Bernhard Nanninga. Het bedrijf is specialist in detacheren, werving & selectie en uitzenden. BC Group is onderscheidend in de uitvoering van de participatiewet en gedreven in het vinden, plaatsen en begeleiden van talent. In 2015, 2016, 2017 en 2018 is BC Group bekroond met een FD Gazelle Award. Nanninga: “Als ik terugkijk, maakt het me vooral trots dat BC Group werkt voor iedereen”. Nanninga blijft ook na de overname directeur van BC Group.

MatchWorks
MatchWorks is recent opgericht door Ronald Hilberdink en Bernhard Nanninga. Het is een regionaal opererende onderneming die zich richt op het ondersteunen van alle HR-dienstverleners en uitzendbedrijven binnen de groep. MatchWorks zorgt ervoor dat de eigen merken financieel en juridisch worden ondersteund. Daarmee verwacht MatchWorks interessant te zijn voor andere ondernemingen in hetzelfde vakgebied die zich bij voorkeur aansluiten bij een groep met perspectief, zonder de opgebouwde eigen identiteit te verliezen.

De overname is tot stand gekomen met behulp van Richard Temmink, werkzaam bij het Centrum voor Bedrijfsopvolging in Zwolle.

Bron: BC Group, 15 juli 2020

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.