"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Studytube zet e-learning open voor iedereen tot eind april

Het coronavirus dwingt veel Nederlanders om thuis te blijven. Dat biedt werknemers de kans om hun vakkennis bij te spijkeren. Om leren nog gemakkelijker te maken, lanceert Studytube de Online Academy ‘Learn Together’, waarin iedereen tot eind april gratis terecht kan voor het volgen van online trainingen.

“Dit is een moeilijke tijd, en juist nú moeten we er voor elkaar zijn,” aldus Homam Karimi, CEO van Studytube. “Nieuwe situaties zoals deze geven werknemers de kans om zich om of bij te scholen en verder te ontwikkelen. Zo komen we samen sterker uit de coronacrisis.”

Studytube biedt bedrijven het meest complete leerplatform om opleidingen te vinden, boeken, managen én te volgen. Met dit gebaar stelt Studytube ruim 250 online trainingen en 500 microlearnings van experts open voor heel werkend Nederland. De Online Academy bevat educatieve content voor diverse sectoren en vaardigheden, met onder meer titels als ‘Excel 365 – Basisvaardigheden’, ‘Ongestoord werken online’ en ‘Omgaan met tegenslagen’.

Toon Wilthagen, hoogleraar Arbeidsmarkt aan Tilburg University, riep in Het Financieele Dagblad al op om onlinecursussen breder beschikbaar te maken: “Het zou bevorderlijk zijn als de aanbieders van onlinecursussen bereid zijn om vanuit maatschappelijke verantwoordelijkheid een deel van hun aanbod voor iedereen toegankelijk te maken. Op die manier kan er snel een breed en laagdrempelig aanbod ontstaan.”

Karimi: “We zijn blij dat we op deze manier onze maatschappelijke verantwoordelijkheid kunnen pakken. Met deze gift hopen we werkend Nederland een steuntje in de rug te geven en we nodigen dan ook iedereen van harte uit om zichzelf kostenloos verder te ontwikkelen met behulp van ons leerplatform.” Wie gebruik wil maken van Studytube’s uitgebreide online leeraanbod, kan een kijkje nemen op www.studytube.nl/learning-together.

Bron: Studytube, 18 maart 2020

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.