"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Opleiding tot AFAS Succesbeheerder van YoungCapital NEXT

Karin van der Gragt
Karin van der Gragt

De vraag naar medewerkers om IT-veranderingen te begeleiden, is enorm, zo blijkt uit de vraag naar werkstudenten van de hbo-opleiding Bedrijfskundige Informatica tot Succesbeheerder van AFAS Software en YoungCapital NEXT.

Er zijn in afgelopen zes maanden twee klassen gestart en op 16 maart begint de derde klas met studenten. De studenten krijgen een dag in de week theorie, die ze de overige vier dagen direct in de praktijk brengen. “Want ze leren het meest door het gewoon te doen”, zegt Karin van der Gragt, Director YoungCapital NEXT.

Door de enorme wachtlijst aan bedrijven die een AFAS Succesbeheerder in dienst willen nemen, gaan ze dit jaar nog eens tachtig studenten opleiden. Alle studenten uit de eerste klas waren binnen een paar weken geplaatst bij de opdrachtgevers.

Veel organisaties hebben behoefte aan meer technisch en gerichter opgeleide medewerkers met kennis van bedrijfsprocessen, verandermanagement en optimalisaties. Robbert de Ruijter, Directeur Customer Operations van AFAS: “Bedrijfssoftware is vaak ongrijpbaar voor mensen in een organisatie. Wat brengt het nu en wat gaat de verandering ons brengen? Juist die onzekerheden nemen we weg.” AFAS Succesbeheerder zijn bestaat daarom niet alleen uit processen optimaliseren en inrichting. Robbert vervolgt: “Een essentieel onderdeel van de opleiding is juist het omgaan met de verandering, hoe je directie en eindgebruiker overtuigt om hiermee om te gaan. Software is namelijk niet alleen een systeem, maar ook een visie en denkwijze, wil je er het maximale uithalen voor jouw medewerkers en klanten.”

Praktijkgerichte young professionals
“We merken dat organisaties binnen alle branches behoefte hebben aan praktijkgerichte young professionals”, zegt Karin. Op de open dagen van de opleiding komen onder andere bakkerijen, schoonmaakbedrijven, maar ook bekende namen uit het onderwijs, telecom en accountancy. “Het mooie van deze opleiding is ook dat het bedrijfsleven direct van de kennis van de studenten profiteert en dat de studenten na de opleiding direct bij de klanten kunnen blijven werken. Wij hopen de komende jaren nog meer organisaties blij te kunnen maken met de frisse blikken van de AFAS Succesbeheerders”, zegt Robbert.

Bron: YoungCapital NEXT, 9 maart 2020

Lees ook
YoungCapital NEXT start mbo-2-opleiding installatietechniek
YoungCapital NEXT – Het opleiden en ontwikkelen van jong talent

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.