"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

ABU week 5-8, daling uitzenduren en omzet, maar tempo vertraagt

De ABU heeft de uren en omzet in de uitzendbranche in periode 2 2020 (week 5 – 8) bekend gemaakt.
ABU uitzendomzet periode 2 2020
In deze periode daalde het aantal uren met 11% en de omzet daalde met 6% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Omdat deze periode evenveel werkbare dagen telde als in dezelfde periode vorig jaar, is er geen correctie toegepast.

De ontwikkelingen per sector zijn als volgt:

  • Administratieve sector: Het aantal uren daalde met 19% en de omzet daalde met 12% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • Industriële sector: Het aantal uren daalde met 5% en de omzet bleef stabiel met 0% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • Technische sector: Het aantal uren daalde met 17% en de omzet daalde met 12% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.
ABU uitzenduren  periode 2 2020
ABU uitzenduren periode 2 2020

Ontwikkeling in korte en langdurende contracten
De cijfers laten in periode 2 2020 in vergelijking met dezelfde periode in 2019 over het algemeen een flinke daling zien in uren voor langdurige contracten (fase B/C) en een stijging voor kortlopende contracten (fase A). Hetzelfde geldt voor de omzet. Dit beeld geldt voor alle sectoren (administratie, industrie en techniek), aldus de ABU.

Bron: ABU, 17 maart 2020

Zie ook
ABU week 1-4 2020, stevige daling uitzenduren en omzet
ABU week 5-8 2019, uitzendomzet stijgt 1%, uitzenduren dalen 2%

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.