"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Nieuwe DPA-activiteit focust op FinTech

DPA heeft een nieuw team opgezet dat zich richt op detachering en advisering op FinTech-gebied.

Gerco de Wit
Gerco de Wit

Het doel is om de FinTech-dienstverlening een boost te geven door meer focus en specialisatie. Hiermee speelt DPA ook in op de schaarste aan specialisten met ervaring in het toekomstproof maken van de financiële functie.

Initiatiefnemer is businessmanager Gerco de Wit. “Wij bundelen kennis en expertise op gebieden als process mining, robotic process automation, data analytics en artificial intelligence. Hierdoor vergroot DPA haar aantrekkelijkheid als werkgever voor talenten die zich op deze gebieden willen ontwikkelen. Ook kunnen we sneller en beter inspelen op klantvragen.”

FinTech is de verzamelnaam voor innovatieve producten en diensten die zijn bedoeld om de kwaliteit, snelheid en het gebruiksgemak van financiële dienstverlening te vergroten. “DPA-bedrijven Fagro en ConQuaestor hebben hier al veel in geïnvesteerd en lopen voorop in de nieuwste technologische ontwikkelingen. Onze professionals kunnen bijvoorbeeld een FinTech-basisopleiding volgen die is opgezet met Zuyd Hogeschool. Hier versterken ze hun kennis van onder andere robotic process automation, procesoptimalisatie en data analytics”, aldus Gerco de Wit

Robotisering van processen bij woningcorporaties
“Onze FinTech-professionals denken bijvoorbeeld mee over een juiste aanpak en implementatie van innovatieve toepassingen”, vertelt hij. “Verder zullen we nieuwe productmarktcombinaties ontwikkelen, mogelijk in samenwerking met andere DPA-specialisaties.” Een goed voorbeeld is het partnership tussen DPA en een gerenommeerde ERP-leverancier in de vastgoedmarkt. DPA ontwikkelt in nauwe samenwerking robots op deze ERP-software voor vastgoedbedrijven. Eindresultaat zijn technisch optimaal functionerende robots met grote toegevoegde waarde voor de klanten.”

Digitalisering is onvermijdelijk
De Wit heeft ruim tien jaar werkervaring in recruitment, interim management en consultancy en werkt sinds 2017 bij DPA-dochter Fagro. “Verdere automatisering en digitalisering van financieel-administratieve processen is onvermijdelijk. Financials zien hun werk veranderen en kunnen zelfs een robot als nieuwe collega krijgen. FinTech stelt financials in staat om zich te concentreren op taken waarmee ze de meeste waarde toevoegen. Daarom raad ik iedereen aan om de integratie van FinTech-innovaties te omarmen.”

Bron: DPA, persbericht 22 januari 2020

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.