"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

HOBIJ start ‘hospita’ kamerverhuur platform voor arbeidsmigranten

Uitzendbureau HOBIJ heeft het aloude hospita-concept in een nieuw jasje gestoken. Op het nieuwe online hospitaplatform FlexHomies koppelt het uitzendbureau arbeidsmigranten aan kamerverhuurders.

Kamerverhuur en sociale integratie

De reden is dat arbeidsmigranten uit andere EU-landen in Nederland moeite hebben om passende woonruimte te vinden, maar ook graag meer contact willen in hun woonomgeving. Het initiatief voor een hospitaplatform biedt praktische en sociale voordelen: een bijverdienste voor de verhuurder, maar ook sociale cohesie en integratie.


Goede huisvesting en sociale contacten bieden
Uitzendbureau HOBIJ heeft dagelijks 3.500 arbeidsmigranten uit verschillende EU-landen aan het werk. HOBIJ zocht al langer naar een manier om arbeidsmigranten goede huisvesting te bieden.

Woonruimte bieden en gezelligheid

Veel arbeidsmigranten missen tijdens hun verblijf in Nederland de gezelligheid en warmte van het eigen gezin. “Daar tegenover hebben we in Nederland mensen die alleen zijn of zich eenzaam voelen. Op FlexHomies koppelen wij deze twee behoeften aan elkaar, door de hospita van weleer te herintroduceren. De arbeidsmigrant vindt hier zijn kamer; samen besluiten verhuurder en huurder of en in hoeverre er ruimte is voor sociaal contact. Af en toe samen eten, elkaar helpen met een klusje, elkaars taal leren spreken: zo krijgen zij meer begrip voor elkaar,” aldus HOBIJ.

Werkwijze en toegang
FlexHomies is een gesloten platform waarbij uitsluitend aan geselecteerde flexkrachten die via HOBIJ werken en zich bewezen hebben, toegang wordt verleend via een gepersonaliseerde inlogcode. Verhuurders kunnen een account aanmaken en een ruimte op dit platform plaatsen. Wanneer een kamer aangemeld wordt, wordt deze door HOBIJ gekeurd en bekeken of de huurprijs redelijk is.

Bron: HOBIJ, 6 januari 2019

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.