"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Provincie: goede ervaringen met social return

Uit een evaluatie blijkt dat de ervaringen bij de provincie Noord-Holland met ‘social return’ goed zijn. Dit zijn contractafspraken bij de inkoop van diensten en werken, om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt meer kans te geven op een baan.

De provincie gaat dit nu bij meer contracten toepassen.

180 mensen
Social return houdt in dat contractpartners mensen bijvoorbeeld werk aanbieden als de provincie facilitaire diensten inkoopt of een contract afsluit voor de aanleg van een nieuwe weg. Vanaf 2015 gingen hierdoor zo’n 130 mensen aan het werk en kregen ongeveer 50 mensen een stage, opleiding of begeleiding.

Sociale winst
Gedeputeerde Zita Pels: “Wij vragen onze contractpartners om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven als zij een opdracht voor de provincie uitvoeren. Zo leveren investeringen in onze provincie ook sociale winst op. We gaan dit nog meer doen, nu uit een evaluatie blijkt dat de ervaringen hiermee goed zijn.”

Meedenken
De ervaringen van contractpartners van de provincie zijn positief. De wijze waarop de provincie meedenkt, speelt daarbij een grote rol. Het zijn de contractpartners van de provincie die de resultaten boeken door mensen te helpen met werk of begeleiding. Zij kiezen zelf de doelgroep die het best past bij het bedrijf. Ook kiezen zij uit de opdracht van de provincie de werkzaamheden waarbij zij social return toepassen.

Bron: Provincie Noord-Holland, 5 december 2019

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.