"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Meeste leidinggevenden vinden smartphone slecht voor productiviteit

Een smartphone maakt ons werk niet per definitie sneller en gemakkelijker. Maar liefst 65 procent van de leidinggevenden dat het apparaat juist ten koste gaat van de productiviteit.

Met name in de bouw (78 procent) en bij financiële instellingen (77 procent) is men ervan overtuigd dat een smartphone een productiviteits-killer is. In de publieke sector is men het minst negatief met 53 procent.

Dat concludeert Protime, specialist in Workforce Management, naar aanleiding van een onderzoek onder ruim 1.000 leidinggevenden bij bedrijven met 26 of meer werknemers. Ruim dertig procent van de ondervraagden wil het appen op het werk het liefst wil verbieden.

Heeft kortere werkweek effect op productiviteit?
Een grote groep leidinggevenden vindt bovendien een kortere werkdag en -week niet even productief als een fulltime werkweek. Zo’n 35 procent van de respondenten gelooft niet in een kortere werkweek en -dag. Een werkdag van zes uur, waarover de laatste tijd veel stemmen opgaan, is volgens hen niet even productief als de traditionele werkdag van acht uur en een werkweek van 40 uur. Parttime leidinggevenden (12-35 uur) en leidinggevenden die fulltime (35+ uur) werken denken daar hetzelfde over. In beide groepen vindt rond de 35 procent een kortere werkweek niet even productief als een fulltime werkweek.

Bron: Protime, 31 oktober 2019

Zie ook
Nederlandse arbeidsproductiviteit boven Europees gemiddelde

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.