"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

The Employment Group neemt Cottus over

The Employment Group (TEG), detacheerder van vaklieden en professionals, zet een volgende grote stap in haar buy & build strategie met de overname van technisch dienstverlener Cottus.

Door deze overname bestaat TEG nu uit vijf gespecialiseerde staffingbedrijven die zich richten op vakmensen en professionals in de techniek, schildersbranche en bouw.

“Met de overname van Cottus zet TEG weer een volgende stap in de ambitie de grootste gespecialiseerde detacheerder in schaarsteberoepen in de bouw en techniek van Nederland te worden”, zegt Jan-Willem Gelderblom, CEO van The Employment Group. Naast detacheren en het beschikbaar stellen van interim professionals richt het bedrijf, dat na de overname 37 vestigingen heeft, zich op de inzet van gespecialiseerd (vak)personeel in industrie, techniek en de bouw.

TEG streeft naar ambitieuze, duurzame groei
Op de markt opereert TEG met de labels Voort, Koen, Faber Schilders en Faber Bouw. Voort en Koen zijn gespecialiseerd in professionals in de industrie, civiele techniek, bouw & installatie en de publieke sector, Faber in vaklieden in de schildersbranche en timmerlieden in de bouw. Na akkoord van de Autoriteit Consument en Markt wordt daar nu Cottus aan toegevoegd. TEG streeft naar een ambitieuze, duurzame groei waarbij de positie van de kandidaat centraal staat.

Deze labels opereren zelfstandig op de markten die ze bedienen, waarbij TEG faciliteert op het gebied van opleiden van medewerkers, governance & compliance, sourcing & recruitment van kandidaten en het verder ontwikkelen van waardeproposities. “Op deze manier zijn we in staat onze bedrijven te laten groeien tot marktleider in hun sector”, zegt Gelderblom.

Volop investeren in digitale matchingstechnieken
TEG investeert in innovatieve digitale technieken die nodig zijn om vaak schaarse kandidaten te vinden. Zo is er voor Voort bijvoorbeeld het digitale matchingsplatform ‘Boest’ ontwikkeld. Daarmee kunnen medewerkers en opdrachtgevers snel tot een goede match komen.

Naast digitale innovatie investeert TEG veel in opleidingen en ontwikkelingsmogelijkheden voor kandidaten en eigen medewerkers. Aangezien de TEG-labels zich richten op beroepen waaraan een tekort is, zijn eigen opleidingen essentieel. Dankzij de opleidingen kunnen medewerkers en gedetacheerden van TEG zich gedurende hun hele loopbaan blijven ontwikkelen. Nu de Wet arbeidsmarkt in Balans (WAB) met ingang van januari 2020 van kracht wordt, is het mogelijk bijvoorbeeld schilders van Faber via de Cottus-vakscholen een opleiding tot loodgieter te laten volgen, zodat ze ’s winters aan het werk kunnen blijven.

Perfecte aansluiting Cottus
Cottus past naadloos in de portfolio van TEG. Het bedrijf plaatst technici op uitvoerend en middelbaar niveau in de elektrotechniek, installatietechniek en werktuigbouwkunde bij opdrachtgevers. Dat doet het bedrijf, ooit begonnen in Almelo, inmiddels vanuit tien vestigingen in het noorden, oosten en zuiden van het land. Cottus leidt de medewerkers zelf in eigen vakscholen op. Op dit moment werken er ruim 700 technici en vakmensen via Cottus.

Cottus blijft zich op de vertrouwde manier richten op opdrachtgevers en medewerkers. De huidige directie onder leiding van Derk Meijer en Gerrit van Buul blijft gewoon op zijn plaats. Dankzij deze overname kan Cottus profiteren van het door TEG ontwikkelde bemiddelingsplatform, de uren app en overige it-infrastructuur. Voor de inlenende bedrijven geldt dat zij direct toegang krijgen tot een nog breder aanbod van technische kandidaten van Voort en Koen. Verder staan de vakscholen van Cottus voortaan open voor de vakmensen van de andere labels van TEG. Gelderblom: “Zo ontstaat er een goede kruisbestuiving waar alle partijen van profiteren.”

Bron: The Employment Group, persbericht 9 juli 2019

Zie ook
The Employment Group, interview met Léon Rust
Detacheerder in technieke (Staatvast) en publieke sector (koen) gaan fuseren
Fabulous Flexbranche, editie 2017

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.