Detacheerder in technieke en publieke sector gaan fuseren

0
185

Staatvast en koen, twee gespecialiseerde detacheringsbureaus, bundelen de krachten en gaan verder onder de vlag van koen.

koen en Staatvast fuserenZo ontstaat een groot bureau dat zich richt op professionals in de publieke en technische sector. Beide bedrijven maken onderdeel uit van staffingplatform The Employment Group (TEG).

“Door samen verder te gaan ontstaat één groter en krachtiger bedrijf dat beter in staat is verder te investeren in de kennis en ontwikkeling van onze mensen”, zegt Patrick van den Berg, algemeen directeur van koen. “Daar profiteren zowel onze professionals als onze opdrachtgevers van. Het is de kennis die beide partijen verder brengt.” Gezamenlijk hebben de bedrijven ruim 30 jaar ervaring in de staffingsector.

Publieke en technische sector als aandachtgebied
Zowel koen als Staatvast maken onderdeel uit van The Employment Group, een platform dat bestaat uit verschillende autonome bedrijven in de staffingsector. Via de bedrijven van TEG werken bijna 3.600 medewerkers bij verschillende opdrachtgevers. koen richtte zich op de technische sector, met name op de vakgebieden civiele techniek, installatietechniek en hightech. Voor Staatvast was de publieke sector het aandachtsgebied. Door de krachtenbundeling ontstaat nu een bedrijf met twee aandachtsgebieden: professionals in de technische en de publieke sector.

koen is zo beter in staat in te spelen op de marktontwikkelingen. In beide sectoren is sprake van krapte op de arbeidsmarkt. Door samen te gaan kan koen zich beter profileren naar professionals en opdrachtgevers. Ook krijgen de professionals van het nieuwe bedrijf toegang tot meer uitdagende opdrachten. Zo kunnen zij zich op een breder niveau ontwikkelen en opdrachtgevers beter adviseren.

“Blijven zorgen voor perfecte match in publieke sector”
Net als opdrachtgevers bij Staatvast gewend waren, zal koen alle aandacht geven aan de publieke sector. “Voor hun personele uitdagingen kunnen gemeenten, provincies en waterschappen voortaan terecht bij koen. Wij blijven zorgen voor de perfecte match in de publieke sector”, zegt Robert Pachen, commercieel directeur van koen. Opdrachtgevers kunnen gewoon bij hun bestaande gesprekspartners terecht.

Bron: koen, persbericht 11 januari 2019

Lees ook
Interview met The Employment Group