"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Jaarcontract voor West-Brabantse deelnemers sociale innovatie

Na een intensief leerwerktraject van ruim zes maanden krijgen vier inwoners uit de regio West-Brabant vandaag een jaarcontract aangeboden.

Zij gaan aan de slag als logistiek medewerker bij Vos logistics en Kuehne + Nagel. Dit is het resultaat van een sociale innovatie waarin gemeenten Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen en Zundert, verenigd in het Werkplein Hart van West-Brabant, WVS en Randstad samenwerken. Het doel van deze samenwerking is om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt langdurig werk te bieden, met de zekerheid van tenminste een jaar. Een sociale innovatie die zorgt voor meer werkzekerheid met een marktconform maandsalaris.

Het initiatief is in maart van start gegaan. De ambitie is om na een jaar ten minste 30 mensen een jaarcontract te bieden, voorafgegaan door een leerwerktraject op maat. Want hulp is nodig om mensen de volledige stap te laten maken naar uitkeringsonafhankelijkheid. Ze ervaren nu een arbeidsmarkt die bestaat uit losse opdrachten, waarin een langdurige arbeidsovereenkomst met een werkgever vaak niet haalbaar blijkt. Daarnaast is er veel vraag naar mensen met ervaring, maar weinig aanbod.

Bron: Randstad, 23 november 2018

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.