SLUIT MENU

FNV en CNV stellen Bovag ultimatum

Omdat de Bovag de eigen cao-eisen niet volledig van tafel heeft gehaald, is volgens de bonden een ultimatum de enig overgebleven optie.

FNV Metaal en CNV Vakmensen willen dat werkgeversorganisatie Bovag vóór dinsdag 6 november 07.00 uur de eisen intrekt.

Zaterdag
De cao-onderhandelingen in de motorvoertuigen- en tweewielerbranche verlopen moeizaam. De Bovag wil dat werknemers voortaan zes dagen per week beschikbaar zijn voor de werkgever, inclusief de zaterdag. Een vergoeding voor werken in het weekeinde vervalt.

Stakingen
Als de bonden daarmee niet akkoord gaan wil de Bovag niet verder praten. De bonden willen pas verder praten als die eisen van tafel zijn, en draagt daarom nu met stakingen. Volgens de bonden zijn de eisen niet nodig, om dat er nu op vrijwillige basis soepel afspraken worden gemaakt over extra werk op zaterdag.

Ultimatum
In het ultimatum verlangen FNV en CNV een loonsverhoging van 3,5% per november en een nieuwe cao met een looptijd van 1 jaar. Werken op zaterdag blijft vrijwillig. Verder moet er worden geïnvesteerd in opleidingen, en kunnen werknemers vanaf 60 jaar in een aangepaste verhouding werken, zodat zij gezond hun pensioen kunnen halen.

De bonden overhandigden het ultimatum woensdagavond persoonlijk bij het Bovag-hoofdkantoor in Bunnik, tijdens een demonstratieve bijeenkomst met een grote groep werknemers uit de branche.

Bron: FNV Metaal en CNV Vakmensen, 31 oktober 2018

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.