"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Talent4Service helpt 50-plussers aan baan in techniek

Talent4Service heeft in 2018 via het platform Weer aan het Werk 84 werkzoekende 50-plussers naar een baan in de techniek begeleid.

Doel is om in 2018 en 2019 minimaal 150 50-plussers duurzaam aan het werk krijgen in de technische branche.

Omscholing
Er zijn momenteel meer arbeidskrachten nodig in uitvoerende technische functies dan er beschikbaar zijn. De groep 50-plussers profiteert daar nauwelijks van. Het platform Weer aan het Werk richt zich op werkzoekende 50-plussers, en biedt hen een omscholingstraject zodat zij aan de slag kunnen in technische beroepen.

Aandacht
Jeroen Voswinkel, operationeel directeur Talent4Service: “Dit vraagt wel aandacht van zowel werkgever als werkzoekende. Doordat wij beide partijen begeleiden in dit proces én praktische knelpunten oplossen, nemen wij veel drempels weg. Dat dit werkt, zien wij aan de cijfers.”

Online campagne
Kandidaten gaan aan de slag bij één van de 26 technische werkgevers die zijn aangesloten bij Weer aan het Werk. Het aantal aangesloten werkgevers groeit. Met de landelijke campagne die deze week start, online en op social media, wil Talent4Service werkzoekende 50-plussers met affiniteit voor techniek bewegen tot een overstap naar de technische branche.

Bron: Talent4Service, 9 oktober 2018

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.