"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Stakingsmelding: beveiligers Schiphol – update


Update van onderstaand bericht: Schiphol spant een kort geding aan om een 24 uursstaking door beveiligers op de luchthaven volgende week dinsdag te voorkomen, meldt de NOS, lees meer

De beveiligers op Schiphol staken dinsdag 4 september de hele dag. FNV Beveiliging en CNV Vakmensen hebben dit vandaag aan de betrokken beveiligingsbedrijven en Schiphol laten weten.

Ook op andere locaties in het land zullen beveiligers meedoen met deze 24-uursstaking.

Schiphol
Schiphol heeft een aanzegging gekregen, zodat zij reizigers kunnen informeren, tickets omboeken en vluchten annuleren.

Eisen
Mohamed Gafki, bestuurder FNV Beveiliging: “In de roosters zit te weinig tijd om te herstellen tussen vroege en late diensten. Hierdoor is het ziekteverzuim in de beveiliging hoger dan gemiddeld, waardoor de werkdruk juist toeneemt. Ook willen de werknemers een fatsoenlijke loonsverhoging van 3% nu er weer flinke winsten worden geboekt.”

Zes weken
De beveiligers houden al zes weken korte werkonderbrekingen, maar tot nu toe zonder resultaat. De acties startten op Schiphol, maar breidden zich uit naar andere locaties, waaronder VU Amsterdam, het ministerie van Defensie, MSD Oss en UMC Maastricht.

De cao Particuliere Beveiliging geldt voor circa 31.000 beveiligers die onder andere werken voor Securitas, Trigion en G4S Nederland, maar ook voor Schipholbeveiligers die werken bij Securitas T&A, Procheck International en I-Sec.

Bron: FNV, 22 augustus 2018


Stakingsmelding

Op grond van art. 10 Wet allocatie arbeidskrachten door intermediair(s) (Waadi) is het uitzendbureaus e.d. niet toegestaan arbeidskrachten ter beschikking te stellen aan bedrijven, ondernemingen of onderdelen daarvan, waar op dat moment een werkstaking, uitsluiting of bedrijfsbezetting heerst.

> Meer over de Waadi

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.