"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Bonussen om talent te behouden na overnames

Driekwart (78%) van de Europese overnemende bedrijven zet doelgerichte regelingen in, waaronder cash bonussen, om minimaal 80% van het talent en management aan boord te houden na fusies en overnames.

Dit blijkt uit de laatste M&A Retention Study van Willis Towers Watson.

Verbeteringen
In 2014 was dit 68% van de bedrijven. De studie laat de verbeteringen zien die bedrijven de afgelopen jaren hebben doorgevoerd om belangrijke medewerkers te behouden.

Andere benadering
Europese bedrijven kiezen ook vaak een andere benadering. Senior leidinggevenden worden in Europa vaak eerder betrokken in het fusie- en overnameproces dan elders. Een derde wordt gevraagd om een overeenkomst te tekenen vóór aan de overnamedeal. Wereldwijd is dit slechts een kwart. Daarnaast bieden Europese overnemers vaker (55%) een bonus als percentage van het salaris, in plaats van een vast bedrag. Wereldwijd is dit 45%.

Europa succesvoller
Het onderzoek zou aantonen dat de Europese fusie- en overnamemarkt, vergeleken met de rest van de wereld, de afgelopen jaren succesvoller is geweest in het leveren van aandeelhouderswaarde.

Agressieve werving
Europese medewerkers verlieten het bedrijf verlieten vóór de retentieperiode vooral (50%) vanwege intensieve werving door concurrenten. Dit is tekenend voor de aanhoudende ‘war on talent’. Wereldwijd is dit 36%.

Willis Towers Watson onderzoekt samen met de Cass Business School het relatieve succes van fusies en overnames voor bedrijfsprestaties in het onderzoek Quarterly Deal Performance Monitor (kwartaalmonitor resultaten van deals).

Bron: Willis Towers Watson, 10 juli 2018

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.