"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

FNV Luchtvaart dreigt met acties vrachtafhandeling SchipholAviapartner, Menzies Aviation en Swissport hebben maandag een ultimatum van FNV Luchtvaart ontvangen.

Bij de drie afhandelaren van passagiers en vracht op Schiphol zijn de afzonderlijke cao-onderhandelingen stukgelopen op loon, werkdruk en roosters. De bedrijven hebben tot donderdag 19 april 12.00 uur de tijd om in te gaan op de eisen van de vakbond. Doen zij dit niet, dan volgen er gezamenlijke acties, meldt vakbond FNV.

Loonontwikkeling blijft achter
De FNV constateert dat de loonontwikkeling van de medewerkers bij Aviapartner, Menzies Aviation en Swissport soms jaren stilstaat of achterblijft bij de inflatie, met koopkrachtverlies tot gevolg. Volgens de bond leidt strategie van concurrentie op prijs en bezuinigen op personeelskosten tot toenemende werkdruk voor de 1.650 medewerkers bij de afhandelbedrijven. De vakbond meldt ook gebrek aan overleg om te komen tot sterkere marktpositie en kwaliteitsverbetering van de arbeidsomstandigheden en -voorwaarden.

Bron: FNV, 16 april 2018

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.