SLUIT MENU

Randstad Q4 2017: omzetgroei 8%

Uitzendorganisatie Randstad heeft dinsdag het Jaarverslag 2017 gepubliceerd en de cijfers over het vierde kwartaal bekend gemaakt.

De omzet van Randstad over het laatste kwartaal van 2017 bedroeg bijna 5,8 miljard euro. Dat is een stijging van 8% in vergelijking met een jaar eerder. De winst bedroeg 197,9 miljoen euro, een stijging van 30% vergeleken met dezelfde periode in 2016. In vrijwel alle wereldwijde regio’s waar Randstad actief is, werd groei behaald, behalve in Noord-Amerika.
In Nederland behaalde Randstad in 2017 een gemiddelde omzetgroei van 5%.

Randstad meldt ook over de meest recente periode, de maand januari van dit jaar, een omzetstijging van 7% ten opzichte van januari vorig jaar. In Nederland bedroeg de omzetgroei in januari 6%. Randstad wil een minimum aan dividend garanderen aan aandeelhouders, zodat het aandeel Randstad wat minder vatbaar wordt voor schommelingen.

Krapte arbeidsmarkt
Jacques van den Broek, CEO van Randstad, pleit voor een Deltaplan voor banen om de krapte op de arbeidsmarkt het hoofd te bieden. Volgens Van den Broek zijn met name op het gebied van onderwijs, zorg en in de techniek problemen aan het ontstaan.

Om- en bijscholing nodig
Van den Broek zegt in overleg te zijn met ministeries en instanties om dit onder de aandacht te brengen. Vooral in het onderwijs en de zorg stromen meer mensen uit, dan er instromen. “Voormalig medewerkers van een bank zouden in staat moeten zijn om, na de juiste scholing, in het onderwijs aan de slag te gaan,” zegt hij.

Het opleiden van mensen is ook iets waar Randstad zelf werk van maakt. De uitzender was in 2017 goed voor het scholen van 25.000 mensen. Dit jaar zullen dat er 35.000 zijn, zo voorspelde Van den Broek. In de technieksector is volgens hem vooral vraag naar hoger opgeleide en middelbaar opgeleide werknemers.

Bron: Randstad, 13 februari 2018, zie ook NU.nl

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.