"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Flexfactory neemt Aelbers Flexibele PersoneelsDiensten over

Aelbers Flexibele PersoneelsDiensten BV gaat verder als ‘een flexfactory onderneming’.

Flexfactory is met haar ondernemingen Fides Uitzendgroep, Seesing Personeel en Match 4U actief vanuit de Achterhoek.

Een overname als deze sluit aan bij de visie van Flexfactory; ‘een groep van ondernemingen die er met opdrachtgevers en werknemers de schouders onder zetten en – via alle vormen van flexibele arbeid en bijbehorende diensten – het werken en wonen in de eigen regio aantrekkelijk houden’. Met deze overname ontstaat een organisatie met een verwachte collectieve jaaromzet van ruim 100 miljoen euro, waar dagelijks ruim 3.100 mensen werken.

Het in Doetinchem gevestigde Aelbers Flexibele PersoneelsDiensten – van eigenaar Michaël Kempka – bemiddelt met succes goed opgeleid personeel voor verschillende disciplines in de bouw en logistiek. Denk aan (beton-) timmerlieden, uitvoerders, bouwhulpen, schilders, logistiek medewerkers en bezorgers. Het bedrijf is opgericht in 1997 en lost – vanuit een locatie – door heel Nederland personeelsvraagstukken op. Een voorbeeld is de onderscheidende HR oplossing voor bouwend Nederland. Zo is de onderneming per 1 mei 2016 met al haar werkmaatschappijen – als eerste en enige NBBU uitzendbureau – toegelaten als lid door Bouwend Nederland, dé ondernemersorganisatie voor de bouw en infra. In deze sector zet zij als onderdeel van aanbestedingen complete projecten in het kader van Social Return op.

Kempka: “Wij zien binnen Flexfactory ons specialisme groeien en zich ontwikkelen. Denk aan het verbreden van oplossingen voor klanten en nieuwe kansen op werk en projecten voor mensen die voor ons werken. De andere ondernemingen bieden wij toegang tot nieuwe opdrachten en expertise op gebied van complexe HR projecten en grootschalige personele planningen. Mijn keuze ons nu aan te sluiten bij een betrokken en mooie onderneming als deze, voelt dan ook goed. Bijzonder is bijvoorbeeld dat op deze manier het karakter van ons bedrijf behouden blijft. Iets wat voor mensen in ons bedrijf een belangrijke beweegreden is dit te steunen. Het maakt ook dat mijn opvolger – Oleg Grooten – als directeur van Aelbers Flexibele PersoneelsDiensten geen concessies hoeft te doen aan onze visie op kwaliteit. Met het team, de flexkrachten en klanten blijft Oleg bouwen aan deze onderneming.”

Flexfactory is ontstaan vanuit Fides Uitzendgroep, opgericht in 2004 door Clemens van Lent vanuit Doetinchem. Ondertussen biedt zij – via haar ondernemingen een breed pakket HR diensten, zoals uitzenden, opleiden, werving & selectie, detacheren, poolmanagement, workforce management op locatie voor Nederlandse medewerkers, Europese arbeidsmigranten of combinaties hiervan.

Bron: Flexfactory, 9 januari 2018

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.