"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Carerix en Textkernel intensiveren samenwerking voor optimalisatie van zoektocht naar talent

Carerix, leverancier van recruitment- en detacheringoplossingen, heeft het strategische partnership met technologiepartner Textkernel voor langere tijd verstevigd.

De integratie met CV-parsing en semantisch zoeken is al enkele jaren een feit. De samenwerking op deze (product)vlakken wordt verder geïntensiveerd en uitgebreid met Jobfeed, Textkernel’s big datatool voor de arbeidsmarkt. In de nabije toekomst wordt daar semantische matching aan toegevoegd.

Reinald Snik, CEO Carerix: “CV-parsing, semantisch zoeken en Jobfeed voegen extra waarde toe aan de bestaande Carerix-omgeving. Het helpt onze klanten meer rendement te halen uit de eigen Carerix-database, nog beter inzicht te krijgen in kansen in de markt en nog sneller op klantvragen te kunnen reageren.”

Semantisch zoeken
Textkernel Search helpt recruiters snel het juiste talent te vinden. Deze slimme zoekfunctie begrijpt wat recruiters zoeken en voegt synoniemen en aanverwante termen toe aan de zoekopdracht. Dit verhoogt de kans om het beste talent voor een vacature te vinden. De resultaten zijn transparant, recruiters houden de controle.

Jobfeed
Jobfeed verzamelt en categoriseert alle vacatures gevonden op het web en slaat deze informatie doorzoekbaar op. De gebruiksvriendelijke integratie van deze data binnen Carerix maakt het eenvoudig elk talent uit de eigen database sneller te plaatsen.

Bron: Carerix, 16 januari 2017

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.