SLUIT MENU

Overstapberoepen voor secretaresses

De kansen op een baan voor secretaresses nemen af, volgens het UWV.

Tussen 2013 en 2016 kromp het aantal secretaresses al met 20 procent. Het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) verwacht een verdere banenkrimp tot aan 2020. Secretaresses die op zoek gaan naar ander werk, maken de meeste kans op een baan als callcenter- of servicedeskmedewerker, intercedent of schadebehandelaar.

Overstapberoepen voor secretaresses, bekijk de pdf

Kansen in klantcontactberoepen
Beroepen in het klantcontact lijken op het werk van een secretaresse. In deze beroepen is communicatie en klantvriendelijkheid net als bij een secretaresse belangrijk.
Vooral als callcentermedewerker (outbound) zijn de kansen op een baan goed. Maar ook als servicedeskmedewerker ICT zijn er kansen.

Intercedent bij een uitzendbureau
Een overstap naar intercedent bij een uitzendbureau is ook een alternatief. Er zijn volop kansen op een baan voor intercedenten. Sociale en commerciële vaardigheden en goed kunnen organiseren zijn dan wel eigenschappen die belangrijk zijn.

Indicatie kansen op arbeidsmarkt van niet-administratieve beroepen, bron Overstapberoepen secretaresses UWV

Aan de slag als schadebehandelaar
Ook administratieve beroepen bieden kansen. Zo kun je als secretaresse overstappen naar het beroep schadebehandelaar. Een schadebehandelaar behandelt en beoordeelt schadeclaims van verzekerden.

Bron: UWV, 1 augustus 2017

Zie voor de overstap naar het vak Intercedent het opleidingstraject Wordintercedent.nl

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.