"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Uitzendkrachten gaan mee in overname Heineken logistiek door Sligro

FNV Voedingsindustrie heeft met Heineken aanvullende afspraken gemaakt voor werknemers die overgaan naar de Sligro Food Group.

Sligro gaat eind dit jaar de logistieke en groothandelsactiviteiten van Heineken overnemen.

Naast 140 uitzendwerknemers en 200 chauffeurs in dienst bij externe transporteurs, zijn er zo’n 220 vaste medewerkers van Heineken bij deze overgang betrokken. De afspraken komen naast het doorlopende sociaal plan dat Heineken met de vakbonden tweejaarlijks afsluit.

Pensioencompensatie
De medewerkers houden bij de nieuwe werkgever Sligro al hun oude arbeidsvoorwaarden. Ze ontvangen compensatie voor pensioenrechten die bij Sligro minder zijn.

Scholing uitzendkrachten
Daarnaast zijn er afspraken gemaakt voor uitzendkrachten die langere tijd bij Heineken werkzaamheden verrichten. Ze behouden het eerste jaar bij Sligro hun oude uurloon gebaseerd op de cao-lonen van Heineken. Bovendien wordt er 100.000 euro vrijgemaakt voor extra scholing voor deze groep, om de arbeidsmarktpositie van de uitzendkrachten te verbeteren.

Bron: FNV, 10 juli 2017

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.