"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Randstad Q2 2017 omzetgroei 9%

Randstad heeft de resultaten van het tweede kwartaal gepubliceerd en behaalde wereldwijd een organische groei van 9%.

Vooral in Europa werden goede resultaten geboekt, daar steeg de gemiddelde omzet met 11%. Tot de uitschieters behoorden Italië, waar de omzet steeg met 29% (dit was 23%) en de regio Spanje/Portugal, waar de omzet verdubbelde naar 16% (dat was 8%). In de rest van de wereld steeg de omzet met 12%. In de VS bleef de groei stabiel en werd een kleine omzetstijging van 1% behaald.

Overnames drukken winst
De nettowinst is gedaald door hogere afschrijvingen en kosten voor integratie van de overgenomen bedrijven.
Verder zorgt het debiteurenbeheer in Zuid-Europa voor een lagere winst; er is meer kapitaal nodig in verband met voorfinanciering van de lonen van uitzendkrachten. In Zuid-Europa betalen bedrijven hun betaling gemiddeld later aan Randstad.

Monster
CEO Jacques van den Broek geeft aan dat de overname van Monster gunstige resultaten oplevert bij de werving van professionals door Yacht in Nederland. Ook de werving- en selectie-activiteiten van Randstad in Frankrijk profiteren van de technologie van Monster.

Bron: Randstad.com, 25 juli 2017, zie ook FD en NRC

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.