"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

KvK rapport ‘Zzp’ers en hun opdrachten’ – in werkelijkheid veel positiever

Staatssecretaris Wiebes heeft vragen van Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt (CDA) beantwoord over de resultaten van het KvK rapport ‘Zzp’ers en hun opdrachten’

Dit KvK rapport is 13 februari jl. verschenen. Uit de cijfers bleek dat 122.000 zzp’ers in 2016 ernstig zijn geraakt door verlies van opdrachten en omzetdaling als gevolg van de Wet DBA.

Wiebes: Andere uitkomsten op basis van volledige set van antwoorden
Naar aanleiding hiervan heeft de staatssecretaris bij de Kamer van Koophandel doorgevraagd op de uitkomsten en hij komt in zijn brief met een ander, veel minder dramatisch beeld van de cijfers. Op basis van de volledige set van antwoorden blijkt dat van de respondenten 30% in 2016 juist vaker of veel vaker minder moeite heeft om aan opdrachten te komen dan in 2015.

Op basis van die ‘volledige set van antwoorden in het onderzoek’ zegt 30% van de respondenten ook minder vaak te merken dat opdrachtgevers via een tussenpartij willen werken, vergeleken met 2015.

Fragment uit Kamerbrief sts Wiebes n.a.v. KvK rapport zzp'ers en hun opdrachten, feb 2017
Fragment uit Kamerbrief 21 februari 2017, n.a.v. onderzoek KvK ‘Zzp’ers en hun opdrachten’

Bron:  Kamerbrief (MvF), 21 februari 2017

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.