"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

CNV: voorstel AWVN lost ‘doorgeschoten flexibilisering’ niet op

CNV-voorzitter Maurice Limmen vindt dat het nieuwste voorstel van werkgeversorganisatie AWVN de kloof tussen vast en flex niet helpt dichten.

“We moeten niet doen alsof dit werkgeversplan de oplossing is voor de volledig doorgeschoten flexibilisering van de arbeidsmarkt. Het probleem is vooral dat werkgevers weinig investeren in werknemers, omdat ze er zo makkelijk vanaf kunnen.”

Limmen vervolgt: “[Wij] pleiten er al jaren voor dat werknemers individuele scholingspotjes krijgen, maar dat moet niet in de plaats komen van een fatsoenlijke ontslagvergoeding. Je moet mensen motiveren, en het idee dat scholing ‘moet van de baas’ werkt alleen maar averechts.”

Ontslagvergoeding
De AWVN pleitte vandaag voor een individuele ‘scholingsrugzak’ in plaats van de ontslagvergoeding, waarbij werknemers al gedurende hun carrière rechten en budget opbouwen voor scholing en opleiding. Het CNV wil die scholingsrugzak niet in de plaats van de ontslagvergoeding, maar er naast. Daarnaast wil het CNV ook dat werknemers regelmatig onafhankelijk loopbaanadvies krijgen.

Bron: CNV, 18 januari 2017

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.