"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Randstad zint op nog enkele kleine overnames

Hoewel Randstad in 2016 al veel heeft geïnvesteerd in acquisities, zijn er meer overnames mogelijk.

Financieel is er voldoende ruimte voor. Randstad besteedde het afgelopen jaar €1 mrd tot €1,25 mrd aan acquisities volgens inventarisatie bij analisten door FD. De schuld stijgt hierdoor tot ongeveer €900 mln aan het einde van 2016, of ongeveer één keer het brutobedrijfsresultaat. Van de banken mag Randstad maximaal drieënhalf keer het brutobedrijfsresultaat lenen.

Focus op kleinere bedrijven
Jacques van den Broek sluit aankopen tot €100 mln niet uit, maar zegt dat de focus op bedrijven van enkele miljoenen ligt. Lees meer

’65 mln voor overname van BMC is relatief goedkoop’
De meest recente overname is BMC met een omzet van €102 mln en 900 medewerkers. Het Nederlandse advies- en detacheringsbureau heeft een sterke positie in de lokale overheid en in de markt voor professionals. Randstad bood in december €65 mln op BMC en voegt het samen met Yacht.

Over 2015 verdiende BMC een bedrag van €11 mln. Yacht betaalt 65 miljoen, dat is zes keer het bruto bedrijfsresultaat van BMC. Dat is niet veel, naar inschatting van Bartjens/FD. De verklaring zou kunnen zijn dat vooral het adviesdeel van BMC zwaar weegt in de gecombineerde detacherings- en adviesactiviteiten. Dat zou de waardering onder druk kunnen hebben gezet.

Bron: FD/Bartjens, 20 december 2016

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.