"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

ZZP-organisaties bundelen krachten tegen Wet DBA

Stichting ZZP Nederland, Zelfstandigen Bouw en MKB Belangen werken nu samen in de actie “Stop Belemmering Ondernemers”.

De drie belangenorganisaties hebben de handen ineengeslagen om de schadelijke bijwerking van de Wet DBA te stoppen en aan de politiek duidelijk te maken dat het anders moet.

MKB Belangen (200.000 kleine ondernemingen), Stichting ZZP Nederland (40.000 zelfstandigen) en Zelfstandigen Bouw (10.000 zelfstandige vakmensen) constateren dat de positie van zelfstandige ondernemers rechtstreeks wordt bedreigd door de uitwerking van de Wet DBA. Dit kan fatale gevolgen hebben voor het voortbestaan van het zelfstandig ondernemerschap.

Begin december wordt de petitie “Stop Belemmering Ondernemers” overhandigd aan de Tweede Kamer, inclusief zoveel mogelijk handtekeningen en steunverklaringen van organisaties uit het hele land. De initiatiefnemers roepen alle zelfstandigen en hun opdrachtgevers op om de petitie te ondertekenen en de actie te ondersteunen. Maarten Post, ZZP Nederland: “We weten dat niet alle zelfstandigen direct schade ondervinden van de regeling zelf, maar de positie van zelfstandige ondernemers staat wel op het spel en daarom is brede steun voor deze actie nodig.”

Bron: ZZP Nederland, 16 november 2016

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.