"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Twiglers vacaturesite: bye bye post & pray

De vacaturesites van Twiglers zijn sinds 12 september online, een platform met 45 niche sites.

Twiglers werkt met een klantvriendelijke aanpak. Het verdienmodel is gebaseerd op ‘cost per hire’. Er worden pas kosten in rekening gebracht zodra de kandidaat/sollicitant heeft getekend en de vacature is vervuld.

Arjan Elbers - Twiglers“Met andere woorden: Twiglers maakt een einde aan het tijdperk van ‘post & pray’,” aldus managing director Arjan Elbers.

Het netwerk van vacaturesites is ontstaan vanuit het samenvoegen van Banenmatch.nl, Hunterz.nl, Retailbaan.nl, Baanindetechniek.com, IT-Vacatures en meer. De ondernemers achter deze site hebben hun vacaturesites in 2015 samengevoegd en zijn aandeelhouder geworden van het nieuwe bedrijf Twiglers. De grootste investeerder en aandeelhouders in dit bedrijf is Leon Brouwers.

De plannen voor het nieuwe netwerk zijn in het afgelopen jaar uitgewerkt. De techniek is nu gereed.

Marketing en service – inspiratie Coolblue
Elbers: “Voor de marketing en de inrichting van Twiglers hebben we heel goed gekeken naar Coolblue. Toegegeven, die partij opereert helemaal niet in de wereld van online werving, maar ze doen iets heel erg goed. Ze denken vanuit blije consumenten, werken met sterke niches en leveren de beste service van de wereld.

Dat zien wij als een verademing voor de huidige praktijk van online werving in Nederland. Iedere uitzender of detacheerder weet immers dat elke vacaturesite zichzelf wel zo’n beetje afficheert als de grootste van het land. Bij de één vind je vacatures uit 2012 en bij de ander kun je ook terecht voor auto’s en vakanties. En altijd is er het traditionele businessmodel van ‘post en pray’, dat wil zeggen: betaal een advertentie en hoop maar dat er een sollicitant komt. Wij doen dat heel anders.”

De werkzoekende telt
“Met Twiglers willen we niet de grootste vacaturesite zijn. Het gaat ons allereerst om de werkzoekende. Die wil drie goede banen zien in plaats van 75.000 niet-relevante functies. Wat heeft een timmerman aan een vacature voor banketbakker en een verpleger aan een baan als docent? Inderdaad, helemaal niets! Daarom werken we juist met super relevante kleine en middelgrote niche vacaturesites.

Wij beheren vanuit ons kantoor in Den Bosch 45 serieuze niche vacaturesites onder de paraplu van Twiglers. Elke niche opereert in zijn eigen branche; techniek, ict, zorg, overheid, marketing, bouw, retail en nog 36 anderen.

Wij willen dat uitzenders, detacheerders en werving & selectiekantoren blij van ons worden.”

Vaste stappen voor opdrachtgevers, waaronder flexleveranciers

  1. “We plaatsen hun vacatures (handmatig of geautomatiseerd)
  2. Onze marketeers starten campagnes (CV-Database, social media en traffic)
  3. Cost per hire; als een nieuwe medewerker heeft getekend wordt er pas betaald; €500 of €750 afhankelijk van het type vacaturesite, anders kost het niets.

In tegenstelling tot elke andere vacaturesite kunnen flexleveranciers doorlopend communiceren met de marketeers van Twiglers, die zich gericht inspannen voor de werving; flexleveranciers en andere opdrachtgevers doen de selectie.”

Zekerheden voor werkzoekenden

  1. “We helpen elke werkzoekende met kennis van werk en solliciteren
  2. Alle werkzoekenden mogen hun contract of concurrentiebeding gratis laten checken door onze huisjuristen
  3. We belonen werkzoekenden die een baan via Twiglers vinden met €350 tegoed. Die mogen zij naar eigen keuze besteden in onze website bij Coolblue, Bol.com, WE Fashion of Holland Casino.”

Zie voor meer informatie: www.twiglers.com.

Arjan Elbers begon na ruim 10 jaar ervaring in professionele arbeidsbemiddeling en internationaal recruitment samen met zijn compagnon in 2009 Get.Noticed, een niche ontwikkelaar voor recruitmentsites, jobboards en werken-bij websites. Arjan is nog betrokken als aandeelhouder bij Get.Noticed, maar is vanaf mei 2016 eindverantwoordelijk voor Twiglers. Bij de organisatie werken nu 10 medewerkers.

Interview: Hinke Wever, FlexNieuws

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.