"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Xelfer werk-naar-werkplatform – Pink Elephant en Flexprovider

Pink Elephant en Flexprovider hebben Xelfer gelanceerd, een ‘werk-naar-werk’-platform dat mensen sneller en efficiënter aan een nieuwe baan helpt.

Via de nieuwe, digitale dienst kunnen medewerkers, voor wie er geen werk meer is, direct collegiaal worden uitgeleend voor een proefperiode. Daarmee is Xelfer een direct antwoord op de terugtredende overheid en de toenemende vraag naar sectoroverschrijdende arbeidsmarktoplossingen.

Xelfer – Reflex
Pink Elephant en Flexprovider hebben bewust gekozen voor de naam Xelfer; reflex, maar dan omgedraaid. Het op digitale innovatie gerichte IT-bedrijf en de specialist in arbeidsmarktplatformen willen ook de zoektocht naar een nieuwe baan ‘omdraaien’. Dit is nodig vanwege een terugtrekkende overheid. Dat vraagt om een flexibelere arbeidsmarkt. Xelfer werkt sectoroverschrijdend en stelt, in plaats van afwachten wat anderen voor je doen, ‘selfplacement’ centraal. Het platform is vrij van administratieve rompslomp. Medewerkers voor wie er geen werk meer is, tonen op Xelfer hun interesse in een vacature. Vervolgens kan hij of zij door andere organisaties benaderd worden voor een proefperiode. Is dat het geval, dan betaalt de uitlener het salaris van de medewerker. Daarnaast betaalt de lener de uitlener een vergoeding. Door deze directe manier van plaatsen en verrekenen is het voor werkgevers een stuk eenvoudiger geworden hun mensen te helpen bij het vinden van een nieuwe betrekking. Blijkt tijdens de proefperiode dat er sprake is van een goede match, dan wordt gekeken of de medewerker van baan kan wisselen.

Markt op zijn kop zetten
“Mensen komen met Xelfer sneller en efficiënter aan het werk, omdat ze er zelf voldoende invloed op hebben. Ze worden niet gehinderd door de tijdrovende administratieve rompslomp van intercedenten”, vertelt Piet van Vugt, CEO bij Pink Elephant. “Ik ben ervan overtuigd dat grote spelers het gaan verliezen van disruptieve start-ups. Zij komen met vernieuwende businessmodellen en zetten daarmee hun branche op zijn kop. Wij bekijken vraagstukken sowieso vanuit een andere hoek. De toekomst van ICT-bedrijven ligt in samenwerken met elkaar in plaats van sec software verkopen. Wij zoeken constant partijen die we meerwaarde kunnen bieden met bijvoorbeeld kennis, technieken of capaciteit. Xelfer is het resultaat van onze samenwerking met Flexprovider. Deze start-up heeft het in zich om de markt op zijn kop te zetten.”

Eigen regie centraal
Volgens Sjaak van Heukelum, partner in Flexprovider, is het digitale platform beduidend meer dan een effectief, technologisch platform. “Xelfer stimuleert ook de betrokkenheid van mensen en vergroot hun enthousiasme om een andere baan uit te proberen. De innovatieve platformvisie die we met Pink Elephant hebben vormgegeven sluit precies aan bij onze maatschappelijke visie én de benodigde flexibilisering van de arbeidsmarkt. Ongeveer zeventig procent van de mensen vindt een nieuwe baan via zijn netwerk. Xelfer biedt je de kans dat netwerk te vergroten met betrokken werkgevers die al op jou zitten te wachten. De kennismaking met een ander bedrijf is laagdrempelig en je komt werk en bedrijven tegen waar je zelf niet aan had gedacht. Op ons platform is inspiratie opdoen door zelf de arbeidsmarkt goed te verkennen minstens zo belangrijk al s de ervaring die je hebt opgebouwd. Bij Xelfer staat eigen regie centraal. Eerst proeven, in je eigen sector of een heel andere, en dan mogelijk verder met elkaar.”

Bron: Xelfer, Pink Elephant, Flexprovider, 29 september 2016

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.