"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Sociale partners lanceren Loopbaansupport Detailhandel

detailhandel

De sociale partners in de detailhandel gaan zich inzetten om mensen die hun baan verliezen snel aan ander werk te helpen.

Met de steun van de overheid is Loopbaansupport Detailhandel opgericht; een initiatief van FNV Handel, in samenwerking met CNV Vakmensen en Detailhandel Nederland.

Support
Het gaat om een aanvulling op de bestaande dienstverlening van UWV. Op de website is het mogelijk een cv te maken en vacatures te vinden. Daarnaast is in de agenda te zien welke workshops er worden georganiseerd. De steun bestaat uit een telefonische loopbaansupportlijn detailhandel, loopbaangesprekken, workshops, bijeenkomsten en een loopbaanportaal en gaat vandaag van start.

workshops

Faillissementen
De retailsector kreeg vooral de eerste maanden van dit jaar te maken met een aantal zware faillissementen, zoals die van retailketens V&D en Perry Sport. Hierdoor kwamen duizenden mensen op straat te staan.

Koopgedrag
Het sterk veranderde koopgedrag van consumenten maakt dat het ministerie van Economische Zaken met de sector aan een transitie van de retail toewerkt. Hiervoor staan onder meer een toekomstgericht personeelsbeleid, het verminderen van het aantal vierkante meters winkeloppervlak en nieuwe wet- en regelgeving op de agenda.

Bron: Rijksoverheid, 28 april 2016 en FNV, 28 april 2016

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.